Sinmara – Aphotic Womb

Sinmara – Aphotic Womb
Terratur Possessions, 2014

Erg fijn, deze IJslandse band. Vijf jaar was de band bekend als Chao, vorig jaar werd het Sinmara. Onder die naam debuteren ze nu met het album Aphotic Womb, een schot in de spreekwoordelijke roos.

Met leden en ex-leden van Svartidauði, Wormlust, Rebirth of Nefast en Slidhr in de line-up kun je er van op aan dat er geen half werk afgeleverd zal worden. In iedere geleding weet Sinmara mateloos te boeien. Qua gitaarwerk wordt er zonder moeite furieus Zweeds materiaal afgewisseld met Franse dissonantie, zonder al te orthodox te gaan klinken. Dreiging en een constante duistere atmosfeer met een intelligente bezetenheid banen zich een weg door het hele album zonder ook maar ergens een steek te laten vallen of een streep zonlicht door te laten. Neen, geen hiaten, enkel een rookgordijn vol vervuilende assen.

Sinmara is een aanrader voor liefhebbers van blackmetal in zijn totaliteit, die mij in ieder geval veel meer weet te pakken dan een Watain. Meteen op nummer twee na Svartidauði wat mij betreft in de rangorde in de IJslandse blackmetal.

Sinmara
Tracklisting:

 1. Katabasis
 2. Cursed Salvation
 3. Verminous
 4. Shattered Pillars
 5. Stygian Voyage
 6. Aphotic Womb
 7. Teratoid Crossbreed
 8. Mountains of Quivering Bones

Line-up:

 • Wann – Bas
 • Bjarni Einarsson – Drums
 • Garðar S. Jónsson – Gitaren
 • Þórir Garðarsson – Gitaren
 • Ólafur Guðjónsson – Keel

Links: