Silver Dust – The Age of Decadence

Vorig jaar trof ik het Zwitserse Silver Dust als een van de voorprogramma’s van Lordi. Hoewel niet geheel positief, maakte de band indruk op mij. Vooral de capriolen van drummer Mr. Killjoy maakten indruk. Iets wat je niet meekrijgt op een album, waar de band het geheel van de muziek moet hebben. Tijd dus om te kijken of Silver Dust ook een indruk kan achterlaten door middel van het album The Age Of Decadence.

In een hoekje te duwen is de muziek op The Age Of Decadence in ieder geval niet. Dan weer een soort van dance/house deuntje, dan weer een muur aan gitaren, dan weer in het Engels gezongen, dan weer in het Frans. Het ene moment enigszins ingetogen en lieftallig om vervolgens heel spookachtig uit de hoek te komen. Ondanks al die afwisseling weet de muziek van Silver Dust toch niet de aandacht te grijpen. Het is als de jongen die wolf blijft roepen om maar aandacht te krijgen en het daardoor juist niet krijgt.

Live wist de band mijn interesse nog enigszins te wekken vanwege het dynamische optreden. Ontdaan van alle showelementen blijft er echter weinig over van Silver Dust. Dit is drie kwartier van mijn leven die ik helaas niet meer terug krijg.

Score:

40/100

Label:

Fastball Music, 2017

Tracklist:

 1. Welcome
 2. Heaven Knows
 3. My Heart Is My Savior
 4. Shame On You!
 5. Princesse De Ma Chair
 6. Morte D’Aimer
 7. The Age Of Decadence
 8. Now We Request
 9. The Judgment Day
 10. Forgive Me (acoustic version)

Line-Up:

 • Lord Campbell – Zang, Gitaar
 • Mr. Killjoy – Drums
 • Tiny Pistol – Gitaar
 • Kurghan – Bas

Links:

Bewaren