Silenced Minstrel – Volume 666

De albumtitel waarvan je wist dat ‘ie ging komen. Het Maleisische Silenced Minstrel brengt al jarenlang diarree in de vorm van cd’s uit en na volume één tot vijf kon het natuurlijk niet anders dan dat Volume 666 de volgende zou zijn. Werkelijk alles, van de muziek tot de teksten tot het artwork en de productie is één grote haarbal van clichés en ongemakkelijkheid. Ik had volume 5 al besproken en alleen omdat het zo bizar slecht was, neem ik deze ook mee in de recensie lijst. Silenced Minstrel probeert een soort van black/death metal te spelen, maar ik vind beide hokjes niet echt bij de omschrijving passen. Ook het vinden van een referentie is lastig, want er zijn niet zo heel veel bands die dit spelen én bovendien heel matig zijn.

Daar waar volume 5 en de voorgaande releases allemaal het predicaat ‘bierviltje’ verdienen, is het dit keer toch wat beter gedaan. Eerlijk is eerlijk. De zang blijft een dingetje, maar de muziek hoor je nu in ieder geval en het is geen brei aan tonen waar niks te onderscheiden is. Vergeet echter niet dat de muziek gewoon heel erg matig is, het is alleen wat beter te horen dit keer. Bandleider Saiful Nizam Shukor is (helaas) erg actief op YouTube en heeft van alle nummers een lyric video gemaakt. Respect voor zijn inspanningen, maar van mij hoeft het niet. Onderstaande video is wel representatief voor het oeuvre van de band. Muzikaal is het nog net wel te doen, maar die zang is dodelijk in een slechte manier.

Mocht bovenstaande video je bekoren, dan kun je je lol op met het YouTube kanaal van de band, die onder de bandnaam te vinden is. En even onder ons, als je een paar nummers hebt gekeken en je hebt nog niet gelachen, dan schuilt er waarschijnlijk een seriemoordenaar in je.

Laten we hopen dat het bereiken van de magische 666 albumtitel het einde betekent van deze band. En mocht dat niet zo zijn, dan laat ik deel 7 toch maar liggen.

Score:

25/100

Label:

Independent, 2021

Tracklisting:

 1. Unholy Masticating Void
 2. Faceless Pallbearers
 3. The Face of Halma-Hera Part 2
 4. Impaled on Twisted Crosses
 5. Lore of the Red Wind
 6. A Dark Portal Inside of Me
 7. Late-Night Redemptions
 8. Spawn of the Abyss
 9. The Path of Light and Darkness
 10. Of Twilight and Forgotten Ruins
 11. What Remains to Be Seen (Bonustrack)

Line-up:

 • Saiful Nizam Shukor – Alles

Links: