Silenced Minstrel – Volume 5

Een paar jaar geleden kwam ik via iemand, het moet haast wel mijn collega Bart zijn, deze band tegen. Silenced Minstrel met het album Volume 5, uit Maleisië. Kijk, dat je als beginnende band even moet uitvogelen hoe iets werkt, of hoe je iets doet, dat is prima. Maar het heerschap achter deze band brengt al sinds 1993 muziek uit, heeft nog twee bands en deze release is niet geheel verrassend het vijfde album onder de naam Silenced Minstrel.

Dit is onvoorstelbare troep. Zooi. Ellende. Lachwekkend. Zonde van de uitgegeven centen. Depressive Illusions Records heeft bijna 300 bands onder hun hoede, en dan kan er wel eens een foutje tussendoor glippen, maar dit is echt heel erg slecht. De muziek wordt omschreven als blackmetal met death en gothic invloeden. Ik heb twee keer in m’n mail gekeken of ik dan misschien de verkeerde promo heb gekregen. Nee, even zonder flauwekul, dit slaat helemaal nergens op. Mocht iemand het grappig bedoelde Impaled Northern Moonforest kennen, dan is dat een referentie. Maar Silenced Minstrel is een serieuze band op een groot label.

De drumcomputer is de grote uitblinker op dit misbaksel en zelfs die rammelt net niet lekker de nummers aan elkaar. De zang is slecht, de teksten zijn uitermate kinderachtig en dan laat ik even buiten beschouwing dat het Engels van de beste man niet bepaald goed is, het geluid van de gitaren is opgenomen in een koelkast, de corpsepaint is geleend van Insane Clown Posse en de bass is net zo aanwezig als Jason Newsted op …and Justice for All. Niet dus.

Intussen heb ik al veel te veel woorden besteed aan deze plaat. Kort samengevat: Laat maar links liggen.

Score:

20/100

Label:

Depressive Illusions Records, 2020

Tracklisting:

 1. Unenlightened Beast
 2. Twilight Of Religion
 3. Hell On Earth
 4. Descent Into Madness
 5. Canto Diablo 3 – Plagued By The Future
 6. Canto Diablo 4 – Ballad For Satan
 7. Ex Lucis Tenebris
 8. Night Hunt Of The Unseelie
 9. Dirge Of The Eternal Winter
 10. Regina Of The Blessed Moon (Instrumental)

Line-up:

 • Saiful Nizam Shukor – Alles