Shuulak – Albedo

Shuulak is een relatief jonge band afkomstig uit het Nederlandse Breda. Ontstaan in 2014 door, zoals zo vaak, een groep vrienden. In 2017 verscheen de EP Nigredo en vlak voor de kerst van 2019 verscheen nog de maxi-single/EP Albedo.

We treffen slechts drie nummers aan op Albedo, waarbij de titeltrack de minuut nog niet haalt qua speelduur. Opener Hunters Moon springt er in eerste instantie het meest uit. Dit vanwege het zo lekker in het gehoor liggende refrein en de fijne riff verpakt in een modern metaljasje. The Meek is het nummer dat ik nog niet genoemd heb. Het is een nummer dat minder toegankelijk is als eerder genoemde Hunters Moon, maar zeker wel dezelfde vakmanschap ten gehore brengt.

De band heeft alles in eigen beheer uitgebracht maar het klinkt alsof er een zeer professioneel productiebedrijf aan het werk is geweest met Albedo. Dit jaar bestaat de band vijf jaar en het zal mij niet verbazen als we dan getrakteerd worden op een volledig album. Aan de hand van wat ik op Albedo gehoord heb, verheug ik me op dat album.

Label:

Eigen Beheer, 2018

Tracklisting:

  1. Hunters Moon
  2. The Meek
  3. Albedo

Line-Up:

  • Eve Laetitia – Gitaar
  • Loet Braamkolk – Gitaar
  • Riccardo Terlien – Bas
  • Angelo Tower – Drums
  • Bastiën Baron – Zang

Links: