Sequestrum – Pickled Preservation

Een sequestrum is een stuk afgestorven en rottend bot dat na een ernstig trauma is losgeraakt van het gezonde bot. Zo, weet je dat ook weer. Het logo van de band Sequestrum bestaat dan ook geheel uit botfragmenten en op de voorkant van deze EP prijkt iets wat lijkt op een lijk op sterk water. De vier viezerikjes uit Denemarken die dit onsmakelijke geheel op muziek proberen te zetten bestaan nog maar kort: in 2022 kwam er een demo uit en nu komen ze met een heuse EP met daarop zes nieuwe nummers en een Impetigo-cover.

Hierop kun je luisteren naar een bonk grindcore met wat deathmetalinvloeden. Het geheel is in een studio opgenomen maar daar hoor je gelukkig niets van. Het gehele instrumentarium klinkt dof, waarbij de drums net iets te hard in de mix staan en de gitaren soms wat wegdrukken. De zanger lijkt voor elke “gezongen” regel een brok kebap weg te spoelen met een flinke slok spiritus die de toch al niet fris klinkende stembanden verder wegteren. Onder andere omstandigheden had ik hem een bezoek aan de KNO-arts aangeraden maar bij grindcore is dit fenomeen volstrekt normaal.

Ook volstrek normaal is een nummer met een korte titel (Guts) die dan ook de kortste speeltijd (twee seconden) heeft. In de rest van de nummers mag de verziekte narigheid allemaal wat langer duren. Memorabel is het allemaal niet, maar echte grindcore-liefhebbers smullen hier juist van en met Pickled Preservation is de nieuwsgierigheid naar een eerste volledige album gewekt. Als het geluid dan iets helderder afgesteld mag worden, kan het beste wat worden met dit gespuis.

Label:

Extremely Rotten Productions, 2023

Tracklisting:

 1. Giblet Excreter
 2. Preserved To Last
 3. Necromucouphagia
 4. Guts
 5. Consigned To Humus
 6. Human Broth
 7. Dis-Organ-Ized (Impetigo cover)

Line-up:

 • Søren Willatzen – Zang, Gitaar
 • David Torturdød – Zang, Gitaar
 • Andreas Nordgreen – Basgitaar, Zang
 • Frederik Kabukiman Laursen – Drums, Zang

Links: