Sekhmet – Words of the Master (Proverbs of Hell)

Sekhmet – Words of the Master (Proverbs of Hell)
Werewolf Productions, 2013

Er dwalen een hoop Sekhmetten rond in de metalwereld. Sekhmet komt uit het Egyptische godendom, iets wat je terug hoort komen in de muziek van deze Tsjechische blackmetalband. Dit is het vierde album van deze band, een pak splits ertussendoor niet meegerekend.

Ondanks de subtiel geïntegreerde Egyptische ritmes die geenszins melodisch naar boven komen op Words of the Master presenteren de heren van Sekhmet vooral adoratie voor de Scandinavische scene. Carl “Master Motorsåg” Bildt, frontman van Bestial Mockery, schreef zowat alle teksten op dit album, wat meteen ook de titel van de plaat verklaart. Er staat een Darkthrone-cover op deze plaat, niet eens zo slecht gebracht trouwens, en er valt een pagan blackmetal-feel te noteren dankzij de snerpende gitaarwand en de pulserende bas. Niet alleen Egypte dus, ook Noorwegen heeft een groot aandeel op deze plaat. Ik stoor me persoonlijk wel aan de te frivole stukjes cleane zang en enkele bijna swingende pasjes, echt necro en evil kan ik het niet noemen. Dat was wellicht ook de bedoeling niet en het valt deels wel te verantwoorden door de pagan feel die doorheen het ganse album te spotten valt.

Noorse black uit Tsjechië, met Zweedse input en een licht-exotische onderstroom, het is weer eens iets anders. Ik kan me best inbeelden dat sommigen hier helemaal weg van zijn. Zoek het nummer Guide Is Found eens op om een goed beeld/geluid te krijgen van wat Sekhmet te bieden heeft.

Tracklisting:
Sekhmet

 1. Arafel
 2. Daath
 3. Black Witchcraft or Ancient Lore of Black
 4. Guide is Found
 5. All Shell Bear Witness I
 6. All Shell Bear Witness II
 7. Age of Titans
 8. Proverbs of Hell
 9. I am the Grave of the 80’s (Darkthrone cover)

Line-up:

 • Nekro – Guitars
 • Warlord – Bass
 • Ragnar – Drums
 • Set – Vocals, Guitars
 • Lord Aegir – Vocals

Links: