Seax – Speed Inferno

Hoewel ik nog nooit van de band gehoord had, bestaat Seax al sinds 2009. Het werd in Massachusetts, Amerika opgericht door gitarist Helvecio Carvalho. Het debuutalbum High On Metal bereikte Zware Metalen nog, maar de opvolgende albums Into The Grave (2014), Speed Metal Mania (2016) en Fallout Rituals (2019) gingen aan ons voorbij. Maar nu is daar een vijfde langspeler: Speed Inferno.

Als we openen met het titelnummer van dit album is direct duidelijk dat we te maken hebben met het ADHD-broertje van de thrashfamilie, oftewel speedmetal. Gas op de lolly en een dik half uur gaan met die banaan is het motto. Voorzien van gillende zang ligt het geluid van Seax makkelijk in het gehoor. Liefhebbers van Evil Invaders raad ik absoluut aan om dit album eens te beluisteren. De raakvlakken tussen beide bands zijn duidelijk aanwezig. De maniakale snelheid en zang vooral, waarbij de Belgen net iets gestoorder klinken.

Het laatste album van Evil Invaders, Shattering Reflection, behoort tot een van de beste van 2022 wat mij betreft. Speed Inferno staat weliswaar in de schaduw van dat album maar dat zegt vooral iets over hoe goed het album van de Belgen is. Ga dit album ABSOLUUT eens beluisteren!! Doe het alleen niet als je aan het autorijden bent, want je gaat gegarandeerd te hard rijden!

Score:

85/100

Label:

Iron Shield Records, 2022

Tracklisting:

 1. Speed Inferno
 2. Radiation Overload
 3. New World Crucifixion
 4. Barbarians of Doom
 5. Keepers Of The Blade
 6. Return To The Steel
 7. Shock Combat
 8. Rising Evil
 9. Heading for a Road

Line-up:

 • Helvecio Carvalho – Gitaar
 • Cristiano Lobo – Bas
 • Fife Samson – Gitaar
 • Carmine DeCicco – Zang
 • Derek Jay – Drums

Links: