Searing I – Bloodshred

Searing I – Bloodshred
Black Lotus Records, 2005

Je zegt Zweedse thrash en iedereen denkt gelijk aan The Haunted. Searing I heeft hetzelfde lot. In 1999 begonnen en sindsdien heeft de band slechts een paar demo’s uitgebracht en nu eindelijk haar debuut.

Rechttoe rechtaan thrashen en dat bijna 3 kwartier lang. Dat is waar het op neerkomt bij deze band. Geen tijd voor melodieuze stukken, alleen maar beuken dus. Thrash dat flirt met thrashcore. Wat dat betreft lijkt het ook heel erg op een band als Hatesphere. Maar het heeft ook wel iets weg van The Haunted natuurlijk. De muziek is gevuld met agressie en alle nummers zijn redelijk snel. De drummer hakt er op los en de gitaar snijd zich een weg door de cd. De productie is zeker goed en dit is een band met talent, alhoewel deze cd misschien iets teveel van hetzelfde is. Het klinkt zelfs heel erg droog. Maar in vergelijking met ouder werk van de band is het wel origineler geworden. Misschien dat de band een eigen draai aan het vinden is in de wereld van de Scandinavische thrash en de thrashcore. Het werk is allemaal zeker niet slecht of iets dergelijks, het mist voor mij alleen net dat detail dat me laat meesleuren. Vooral de groove ontbreekt. Dat wordt lichtelijk gecompenseerd door de goede gitaarpartijen en solo’s.

Maar het werk is zeker goed, en dat te bedenken dat 90% van de thrash bandjes die tegenwoordig uit scandinavië komt een slap melodische death/thrash mengsel maken. Toch vind ik de aanprijzing van het label dat dit de beste Zweedse band is sinds The Haunted zwaar overdreven.

Tracklist:

 1. Searing I - Bloodshred
  Empty Threats
 2. Tons Of Hate
 3. The Gift/The Curse
 4. A Treacherous Ride
 5. Head First
 6. Born Dying
 7. The Man I’ve Known As Me
 8. Burn Alive
 9. I Won’t Forgive
 10. Visions Within
 11. Life Surreal
 12. True Identity
 13. Downfall
 14. I Please My Hunger

Line-up:

 • Marcus Olofsson – Gitaar
 • Mattias Hansson – Basgitaar
 • Andreas Engman- Drums
 • Andreas Oman – Zang
 • Anders Björk – Gitaar

Links: