Sear Bliss – Eternal Recurrence

Sear Bliss – Eternal Recurrence

Candlelight Records, 2012

De Hongaren van Sear Bliss zijn weer actief. Met Eternal Recurrence zijn ze toe aan het zevende album in bijna twintig jaar. Over het algemeen werden de voorgaande albums goed ontvangen en produceren deze heren ook een geheel eigen soort black metal. De verwachtingen zijn dan ook redelijk hoog gespannen na een stilte van vijf jaar.

The Eternal Quest opent vrij rustig met wat akoestisch werk maar al snel komen de voor deze band zo kenmerkende koperblazers en keyboardlijnen tevoorschijn. Dit gecombineerd met de midtempo black geeft een bijzonder resultaat wat ervoor zorgt dat deze band altijd goed herkenbaar is. Het eerste nummer heeft gelijk een heel jazzy feel, mede door de prominent aanwezige basgitaar. Met het tweede nummer gaan ze wat mij betreft net te ver en wordt het een soort van piratensong, nu verwacht je dit ook met zo’n titel. Maar de cleane samenzang kan mij niet bekoren. Helaas komt dit nog enkele keren terug samen met net iets te vervelende keyboards wat ervoor zorgt dat de aandacht niet overal even goed vast gehouden wordt. Hierbij lijkt er ook wat op safe gespeeld te worden door niet al te veel tempowisselingen toe te passen. Wel een pluspunt zijn de lekkere jazzy baslijnen en de trompet.

Na enkele keren beluisteren gaat deze de kast in en vraag ik mij af of de weg naar de stereo nog vaak gevonden gaat worden. Daarvoor is het geheel niet onderscheidend genoeg.

Sear Bliss - Folder
Tracklisting:

 1. The Eternal Quest
 2. Ballad Of The Shipwrecked
 3. Great Cosmic Disorder
 4. A Lost Cause
 5. The New Era Of Darkness
 6. There’s No Shadow Without Light
 7. Entering The Seventh Gate

Line-up:

 • András Nagy – Bass, Vocals, Keyboards
 • János Barbarics – Guitar
 • Csaba Csejtei – Guitar
 • Balázs Bruszel – Trumpet
 • Olivér Ziskó – Drums

Links: