Schwarzer Engel – Kreuziget Mich

In de Schwarze Szene is Schwarzer Engel (recht in het doelpubliek natuurlijk) wel een dingetje ja. Op Kreuziget Mich boet mastermind Dave Jason voor de zonden van de mensheid.  Da’s lief van hem, dus zullen we hem maar niet vertellen dat iemand dat een goede 2000 jaar geleden ook al eens heeft gedaan.  Collega Frank was redelijk wild van hun zesde full, deze ep is de voorbode van nummer zeven die…Sieben zal heten.

Wees gerust, de twee ‘echte’ nieuwe songs zijn een stuk origineler. Hoewel: dat refrein van de titeltrack heeft qua prosodie toch heel veel weg van Rammsteins Heirate Mich. Dat maakt het dan weer wel enorm ‘meezegbaar’. ‘Zegbaar’, want het is al diepstemmige voordracht op Kreuziget Mich. Dat mag, want in de punchy gitaren met ruige bombastische sound, heeft een oorwormkeyboard het melodieuze aspect prima uitgegraven.

Teufel is wat orkestraler gearrangeerd met een dikkere laag synths en gitaren die op de macht grollen. Hier horen we wel een kraaknet en parmantig gezongen refrein. Het instrumentale derde nummer zie je zo als soundtrack onder een Disney-film over een boze haai die een visje achtervolgt en waar het visje uiteindelijk ontsnapt. Op een NDH-/gothicrelease heeft het minder meerwaarde.

Over het nut van remixen ten slotte, valt te redetwisten. Mijzelf ontgaat dat nut, maar aangezien ook dat een ding is in de Schwarze Szene, zal de hoekigere beat en vervormde gitaar in de clubs wel de nodige swagger hebben. Al zullen die voorlopig niet open gaan.

Label:

Massacre Records, 2020

Tracklisting:

  1. Kreuziget Mich
  2. Teufel
  3. Paradies (orkestrale soundtrack)
  4. Kreuziget Mich (Club Remix)

Line-up:

  • Dave Jason – gitaren, drums, vocalen, programmering
  • Vincent Hübsch – gitaar (live)
  • Timo Joos – gitaar (live)
  • Bert Oeler – basgitaar (live)
  • Tino Calmbach – drums (live)

Links: