Schizophrenia – Chants Of The Abyss

Het Belgische Schizophrenia bracht vorig jaar het uitstekend ontvangen debuut album Recollections Of The Insane uit. Een jaar later vindt de band het tijd de muzikale helden te eren met een EP met daarop een zestal nummers. De gecoverde bands zijn erg divers waarbij Slayer nog het dichtst in de buurt van de thrash-roots van de vier heren komt.

Er wordt afgetrapt met Necrophiliac van Hell Awaits. Maze Of Torment van Morbid Angel is daarna aan de beurt. Ook hier blijft Schizophrenia lekker dicht bij het origineel. Knap gedaan, zeker omdat de gitaarsolo’s hierop zeker niet makkelijk na te spelen zijn. Het daaropvolgende nummer van Judas Priest is even wennen. Belangrijkste aandeel daaraan hebben de vocalen. Het blijft gek dat Halford’s hoge uithalen zijn vervangen door een hese scream met grunt. Gelukkig blijft de razernij uit dit nummer wel overeind door het snelle tempo. Hetzelfde geldt voor de Misfits-cover. Gek genoeg leent dit nummer zich uitstekend voor een ver-thrashing. Met Strike Of The Beast bewijst Schizophrenia andermaal dat het prima muzikanten zijn en het zo gaaf zijn als dit nummer zijn weg zou vinden op de setlist. De GBH-cover laat dan weer zien dat thrash haar wortels heeft in de punk.

Ik moest bij het beluisteren van Chants Of The Abyss af en toe denken aan Undisputed Attitude van Slayer waarop zij ook een aantal (punk)nummers coveren. Schizophrenia probeert dicht bij het origineel te blijven en slaagt daar goed in. Lekker schijfje!

Label:

All Noir, 2023

Tracklisting:

  1. Necrophiliac (Slayer-cover)
  2. Maze Of Torment (Morbid Angel-cover)
  3. Metal Meltdown (Judas Priest-cover)
  4. Bullet (Misfits-cover)
  5. Strike Of The Beast (Exodus-cover)
  6. Race Against Time (GBH-cover)

Line-up:

  • Ricky Mandozzi – Zang, basgitaar
  • Romeo Promos Promopoulos – Gitaar
  • Marty VK – Gitaar
  • Lorenzo Vissol – Drums

Links: