Sarke – Aruagint

Sarke – Aruagint
Indie Recordings ,2013

Hij was natuurlijk al aangekondigd maar toch ben ik weer blij als een kind op het moment dat ik de plaat dan in huis heb. De nieuwste en tevens derde plaat van Sarke getiteld Aruagint ligt nu voor me en heb ik meerdere malen mogen en kunnen beluisteren.

Ook ditmaal ben ik erg tevreden over hetgeen ik te horen krijg. De black&roll-inslag is, uiteraard, gebleven maar het geluid is verder uitgediept. Meer dan ooit zijn de keyboards een basis voor de sfeer in de nummers geworden en kennen de nummers naast de puntige riffs en springende bas een dekkend sfeerpakket wat eerlijk gezegd als een waardevol element wordt ervaren. Een perfect voorbeeld hiervan is het nummer Jodua Aura en ook op de single voorafgaand aan het album, Walls Of Ru hoor je deze elementen duidelijk terug. Maar ook de liefhebbers van die smerige Motörhead feel worden echt niet teleurgesteld zoals Ugly duidelijk maakt en in mindere mate Salvation.

De band laat horen gegroeid te zijn en laat hier haar beste composities tot nu toe horen en tegelijkertijd herkenbaarder dan ooit te klinken. Hierdoor kan ik niet anders dan deze plaat aan te raden aan alle liefhebbers van uitgedachte black & roll met een hart.

Sarke 200
Tracklisting:

 1. Jaunt Of The Obsessed
 2. Jodau Aura
 3. Ugly
 4. Strange Pungent Odyssey
 5. Walls Of Ru
 6. Salvation
 7. Skeleton Sand
 8. Icon Usurper
 9. Rabid Hunger

Line-up:

 • Nocturno Culto – Vocals
 • Steinar Gundersen – Guitar
 • Sarke – Bass
 • Asgeir Mickelson – Drums
 • Anders Hunstad – Keys

Links: