Sarcófago – Hate (heruitgave)

Het Braziliaanse Sarcófago geldt als een van de bands die aan de wieg stonden van de first wave of black metal. Niet alleen muzikaal, maar zeker ook stilistisch gezien was deze band in de beginjaren van het genre van grote invloed op andere bands. Greyhaze Records brengt het derde album van de band nu uit op vinyl en cassette.

Het geluid zou opnieuw bewerkt zijn. Aan de kwaliteit van de nummers doet het weinig af. Zoals aan de titels van de nummers al af te lezen valt, keert de band zich tegen de kerk en alles waar zij voor staat. In het nummer Hate wordt een opsomming gegeven van alles waar Sarcófago een hekel aan heeft, inclusief homo’s en lesbiennes. Dit wordt muzikaal ondersteund door een aantal venijnige riffs waar de haat vanaf spat. Na al die jaren heeft het aan kracht niets ingeboet.

Op Hate maakt Sarcófago gebruik van een drumcomputer, naar verluidt om de drums zo onmenselijk mogelijk te laten klinken. Dat was misschien zo toen dit album voor het eerst uitkwam maar tegenwoordig is het echt wel mogelijk het hier gespeelde door iemand van vlees en bloed te laten spelen. Gelukkig staan de gitaren en vocalen ver voorin de mix zodat dit niet erg opvalt.

Hate is een heerlijk old school blackmetalalbum in de stijl van Possessed, Sepultura (Wagner Antichrist werd ooit door hen ingelijfd), oude Impaled Nazarene en zou eigenlijk bij iedere liefhebber van black metal in de kast moeten staan. Als dat nog niet het geval is, kun je nu je slag slaan.

Label:

Greyhaze Records, 2020

Tracklisting:

 1. Intro/Song For My Death
 2. Pact Of Cum
 3. The God’s Feaces
 4. Satanic Terrorism
 5. Orgy Of Flies
 6. Hate
 7. The Phantom
 8. Rhabdovirus (The Pitbull’s Curse)
 9. Anal Vomit
 10. The Beggar’s Uprising

Line-up:

 • Wagner Antichrist – Vocalen, gitaar
 • Gerald Incubus – Basgitaar, vocalen

Links: