Sadistik Forest – Morbid Majesties

Er lopen op deze wereld verschillende bands met het woord “Sadistik” in de bandnaam rond. Een kleine greep: Sadistik Exekution, Sadistik Mutilation, Sadistik Ritual, Sadistik Goathammer, en blijkbaar ook een bos. Morbid Majesties is het derde album van deze Finse deathmetalband, waarvan voorganger Death, Doom, Radiation al eerder werd besproken.

Collega Bart typeerde de muziek destijds als een weinig uitblinkend schijfje. Na beluistering van de eerste twee nummers lijkt het inderdaad die kant op te gaan. Maar vanaf The Hour Of Dread veer ik toch op. Misschien door de afwisseling tussen grunt en scream (afkomstig van de Hooded Menace-vocalist van weleer), de vies vervormde bas of het feit dat er nogal met verschillende tempo’s wordt gestrooid. Ik ben er nog niet uit, maar de aandacht is er vanaf dat moment bij.

In de vorm van Destructive Art, Zero Progress en The Maelstrom Opens komen er dan nog een paar lekker snelle en agressieve nummers voorbij. Het geheel klinkt nu eens niet te overdreven geproduceerd en het geheel doet me af en toe denken aan landgenoten Impaled Nazarene.

Morbid Majesties is een lekker deathmetalalbum geworden. Dit is geen afgezaagd werk, doordat de band net genoeg durft te experimenteren om het interessant te houden en voldoende binnen de lijntjes te blijven om toch voor death metal door te kunnen.

Score:

77/100

Label:

Transcending Obscurity Records, 2018

Tracklisting:

 1. Morbidly Majestic
 2. Decades Of Torment Then Death
 3. The Hour Of Dread
 4. Destructive Art
 5. Zero Progress
 6. Monsters Of Death
 7. The Maelstrom Opens
 8. Bones Of A Giant

Line-up:

 • Markus Makkonen – Vocalen, Basgitaar
 • Antti Heikinnen – Gitaar
 • Matti Salo – Gitaar
 • Vesa Mutka – Drums

Links: