Sadistik Forest – Death, Doom, Radiation

Sadistik Forest – Death, Doom, Radiation
Violent Journey Records, 2012

Doom en Radiation heb ik niet kunnen ontdekken op dit album, Death des te meer. Sadistik Forest brengt zijn tweede album uit vanuit Finland met de hulp van van Juha Vuorma (Autopsy, Edge of Sanity) die voor het artwork zorgde. Sadistik Forest (de naam alleen al…) ziet er niet meteen sexy uit maar de muziek maakt veel goed.

Gitaargewijs een vrij Zweedse old school reutelsound, vocaal diepe grunts, percussioneel een niet te moeilijke, moshpitvriendelijke, metronoom. Het plaatje beukt zonder omwegen als een brute Six Feet Under meets Vomitory. Stamppot deathmetal op een harde leest met helikopterende hoofdbeweging veroorzakende instrumentale stukken. Lekkere vliegende solo’s (Entrapment, Violent Confrontation) met gillende gitaarklanken kleuren als vanouds het geheel in tot een stevig stuk degelijke death metal.

Niets mis met deze plaat, ook al blinkt hij werkelijk nergens in uit. De nummers zitten bovengemiddeld goed in elkaar en zetten aan tot gewelddadigheid. Deathmetal voor in de lokale kroeg, waarbij je de zweetgeur van de buurman even kunt accepteren als glijmiddel bij het beuken. Netjes! Luistertip: Pit of Debris.

Tracklisting:
Sadistik Forest

 1. Radiation Cloud
 2. Fabrics of Lies
 3. Code For Liberation
 4. Down Pours the Rain of Blood
 5. Pit of Debris
 6. Entrapment
 7. It’s Raining Napalm
 8. Lacking Capacity
 9. Violent Confrontation

Line-up:

 • Vesa Mutka – Drums
 • Matti Salo – Guitars
 • Antti Heikkinen – Guitars
 • Markus Makkonen – Vocals, Bass

Links: