Sacred Son – Sacred Son

Ja, inderdaad ja. Wat heeft dit te betekenen? Ooooh, zie ik dat goed? Een vakantiefoto en een black metal logo? Ooooh, hoe durft ‘ie!!!???? Zo een gans genre belachelijk maken … of zichzelf … ik weet het niet. Wat moet ik hier bij denken? Wat moet ik hier van maken? Wie is deze Brit en wat moeten we er mee?

 

Wel, helemaal niets. Ik moet helemaal niets, en jullie ook niet. Dit is gewoon een jonge kerel die graag black metal luistert en maakt, wellicht. Ik hoop het voor hem, anders is het wel een serieuze tijdsverspilling geweest. Te meer omdat (ik verklap het even) deze EP behoorlijk degelijke rauwe black metal bevat. Waarom hij er dan voor kiest om deze hoes te nemen (waar hij zelf opstaat)? Geen idee. Ik weet het niet en ik hoef het niet te weten. En dat zou voor jullie ook het geval moeten zijn, in eerste instantie. En als iemand het zo nodig wil weten, vraag het hem dan. Ik post even zijn Facebooklink onderaan. Wat jullie van deze review moeten onthouden is dit: Sacred Son maakt degelijke, rauwe, Scandinavische black metal. Geen overdreven modern aandoende post-black (het blijft beperkt), geen atmosblack, geen emoblack. Gewoon garage black metal die nauw aansluit uit wat vijftien jaar geleden vaak uit Noorwegen naar ons toe kwam. Ideaal voor fans van Wolves In The Throne Room maar ook meer evil ende trve zwartlopers kunnen dit (muzikaal althans) zeker aan.

En als je dan toch per se meteen een mening wil hebben over de hoes, beeld je dan gewoon een Spinvis- of Taylor Swiftfan in die dit argeloos op basis van de foto aanklikt…

Label:

Eigen Beheer, 2017

Tracklisting:

  1. Cleave the Alicorn
  2. Apocalyptic Winter
  3. Eternal Light (interlude)
  4. Sepulchral Ritual
  5. Apocalyptic Winter (demo)

Line-up:

  • Dane Cross

Links: