Sacred Reich – Awakening

Maar liefst drieëntwintig jaar hebben de fans van Sacred Reich moeten wachten op nieuw werk van de band en nu is het dan eindelijk zo ver. Awakening is er! Dezelfde zanger als vroeger, dezelfde gitarist als vroeger, een drummer die in de periode ’91 – ’95 ook aanwezig was en als laatste een talentvolle 22-jarige gitarist. Gaat het de band lukken om de die hard fans te geven wat ze willen?

Openings- en titeltrack Awakening maakt gelijk duidelijk dat sommige bandleden dan misschien hun laatste studioalbum uitbrachten terwijl de gitarist nog niet eens geboren was, maar ze nog steeds kunnen thrashen als geen ander. De band schuurt met haar geluid nog steeds tussen de punk en thrash in, precies zoals op ouder werk.

Wiley Arnett laat nog steeds lekkere solo’s horen die onderdeel zijn van het nummer in plaats van de aandacht op de gitarist te richten. Niet te opvallend, maar wel erg lekker klinkend dus. De teksten hebben, zoals we gewend zijn, veelal een politiek tintje met een zware hang naar de linkse kant van die politiek. “Putting one against the other, Stoking the flames to divide, Building a wall between self and others, Having to choose just one side.” (uit Divide & Conquer). De tekst spreekt voor zich lijkt mij. Zelf spreekt de tekst van Manifest Reality mij wel erg aan. “Wees de verandering die je graag wilt zien” is de boodschap van dat nummer. Het is ook een nummer dat heerlijk mee te zingen is tijdens een optreden.

Met een speelduur van een half uur zou de enige klacht kunnen zijn dat het album te kort duurt. Zelf vind ik het een mooie speeltijd omdat de kans op te veel herhaling en daardoor verveling, aanzienlijk kleiner is.

Luister gewoon naar een van de video’s en oordeel vooral zelf zou ik zeggen. Of nog beter, bekijk de band live. Ik kan inmiddels uit ervaring (Into The Grave) zeggen dat het meer dan de moeite waard is. De nieuwe songs gaan goed samen met het oudere werk. Dat zegt misschien genoeg!

Score:

90/100

Label:

Metal Blade Records, 2019

Tracklisting:

 1. Awakening
 2. Divide & Conquer
 3. Salvation
 4. Manifest Reality
 5. Killing Machine
 6. Death Valley
 7. Revolution
 8. Something to Believe

Line-Up:

 • Phil Rind – Zang & Bas
 • Wiley Arnett – Gitaar
 • Dave McClain – Drums
 • Joey Radziwill – Gitaar

Links: