Saboter – Mankind Is Damned

Alle broekies die in de jaren negentig in aanraking zijn gekomen met metal via Limp Bizkit en Linkin Park mogen even de kamer verlaten. Het is tijd voor de mannen om herinneringen op te halen. De mannen die de opkomst van de metal hebben beleefd, die Iron Maiden hebben zien optreden met Paul Di’Anno en de connectie tussen Spinal Tap en Judas Priest begrijpen.

Voor wie het nog niet door had: de Grieken van Saboter nemen ons, op hun album Mankind Is Damned, mee terug naar de tachtiger jaren. Invloeden die duidelijk terug te horen zijn, zijn onder meer Iron Maiden, Judas Priest en zelfs een vleugje Mercyful Fate. Waar deze bands echter beschikken over zeer talentvolle gitaristen, die de nummers die ze spelen naar een hoger niveau tillen, blijft Saboter achter op dat gebied. Ook het geluid van de drums blijft achter en klinkt erg gedempt in mijn oren.

 

Mankind Is Damned is een album waarbij je wel vergelijkingen gaat trekken met eerder genoemde bands. Simpelweg omdat die invloeden er zo dik bovenop liggen dat het soms op plagiaat lijkt. Dat het niveau van een album als Painkiller of Somewhere In Time niet gehaald wordt, is geen schande natuurlijk. Zorg er dan alleen wel voor dat je niet met die albums vergeleken gaat worden. Saboter heeft wel gelijk dat de mensheid gedoemd is. Als dit de standaard voor muziek is tenminste.

 

Label:

Witches Brew, 2016

Tracklisting:

 1. Purifier
 2. Assassins
 3. Prevailing Dictators
 4. Marching Death
 5. Impaler
 6. Ghost in the Machine
 7. Sacred Catalyst
 8. Sands of Time

Line-up:

 • Antonis Vailas – Zang
 • Nick Markoutsakis – Gitaar
 • Chris Tsakiropoulos – Gitaar
 • George Kanelopoulos – Bas
 • Vaggelis Felonis – Drums

Links:

Score: 60/100

Bewaren