Sabotage – The Order Of Genocide

We maken deze vakantie even een uitstapje naar het prachtige Mumbai. Daar komt namelijk de band Sabotage vandaan, die met The Order Of Genocide zijn eerste EP uit brengt. De band is, naar eigen zeggen, geïnspireerd door onder andere Metallica, Slayer, Kreator, Megadeth en dergelijke bands.

We starten voorzichtig met een akoestische gitaar die langzaam opbouwt tot de zanger plotseling de titel van het nummer in je oren schreeuwt. Vanaf dan gaan de remmen los en is de thrash pas goed te horen. Wat direct opvalt is dat Sabotage geen productie heeft zoals de voorbeelden wel hebben. Niks geen dichtgespijkerde muur van geluid, maar meer een oud laken waar de gaten al in vallen. Het geluid piept en kraakt aan alle kanten, iets waarvan ik weet dat nogal eens gemist wordt in de hedendaagse thrash. Persoonlijk houd ik wel van de gladde variant en bevalt dit dus iets minder.

De muziek is verder, zoals je kunt verwachten bij een band die Bay Area thrash speelt, weinig origineel. Dat is op zich ook helemaal niet nodig natuurlijk, zolang het maar thrasht. En dat laatste zit wel snor bij Sabotage. Persoonlijk ben ik wel benieuwd hoe de band over komt met een strakkere productie en hoor dan ook graag wat meer van de Indiërs.

Label:

Eigen Beheer, 2019

Tracklisting:

  1. The Order Of Genocide
  2. Bloodthirst
  3. Failed Is The Law
  4. Public Enemy

Line-Up:

  • Anand Mulgund – Zang
  • Cyril Thomas – Gitaar
  • Yash Pujari – Gitaar
  • Rahul Bhatt – Bas
  • Malhar Bhanushali – Drums

Links: