Running Wild – Rapid Foray

Het Duitse Running Wild brengt met Rapid Foray al weer zijn zestiende studioalbum op de markt. Persoonlijk ken ik vooral het nummer Bad To The Bone. Dat dit nummer niet representatief is voor de rest van het oeuvre, is mij bekend alvorens ik me aan dit album waag.

Rapid Foray begint lekker uptempo met het nummer Black Skies, Red Flag. Dit nummer heeft een lekkere catchy riff en dito refrein. Iets dat we vaker zullen tegenkomen op dit album.

 

Na een circa veertig minuten luisteren ontkom ik niet aan het gevoel dat ik naar een herhaling van zetten heb geluisterd. The Depth Of The Sea (Nautalis), is het nummer dat mij het meest is bijgebleven aan het einde en laat dat nou net een instrumentaal nummer zijn.

Als laatste rest dan nog het nummer Last of The Mohicans. Met een speelduur van dik elf minuten, valt dit nummer direct op. De extra tijd wordt echter vooral gebruikt om de riffs nog vaker te kunnen herhalen en de gitaarsolo’s verder te kunnen uitrekken. Er zijn nog wel enkele geluidsfragmenten toegevoegd om het verhaal te versterken, maar uiteindelijk is het meer van hetzelfde, alleen wat meer uitgerekt.

Label:
Steamhammer, 2016

Tracklisting:

 1. Black Skies, Red Flag
 2. Warmongers
 3. Stick To Your Guns
 4. Rapid Foray
 5. By The Blood In Your Heart
 6. The Depth Of The Sea (Nautilus)
 7. Black Bart
 8. Hellectrified
 9. Blood Moon Rising
 10. Into The West
 11. Last Of The Mohicans

Line-up:

 • Rolf Kasparek – Zang, Bas & Gitaar
 • Peter Jordan – Gitaar

Links: 

Score: 65/100

Bewaren

Bewaren