Roxy Blue – Roxy Blue

27 jaar na het relatief succesvolle album Want Some? komt Roxy Blue met een opvolger, simpelweg Roxy Blue getiteld. Originele gitarist Sid “Boogie” Fletcher is een carrière begonnen als tandarts en daarom vervangen door Jeffrey Wade Caughron. Verder bestaat de band uit dezelfde leden als een bijna dertig jaar geleden. Een snelle rekensom doet ons op 1990 uit komen en dan weet je met een naam als Roxy Blue eigenlijk al direct welk genre je mag verwachten van de band. De hoogtijdagen van de glam- en hair metal zijn sinds Kurt Cobain en Eddie Vedder de hitlijsten overnamen dood en begraven. Zoals nu, is er altijd wel weer een band die nog een poging waagt om het genre nog niet dood te doen verklaren, maar echt feesten zoals dertig jaar geleden gebeurde op de Sunset Strip zit er meestal niet meer in.

Oke eerlijk is eerlijk, Roxy Blue bevat nog wel enkele nummers die zich kunnen meten met het betere werk uit het genre. Out Of The Blue is zo’n nummer. Lekker opzwepend en een beetje rauw met lekkere riffs en een refrein dat je na een halve keer al meezingt. How Does It Feel is een power ballad die 25 jaar geleden helemaal kapot gedraaid zou worden op de (vooral Amerikaanse) radio.

Eerlijk gezegd bevat Roxy Blue meer pit dan de meeste nostalgie-acts die nieuw werk uitbrengen tegenwoordig. Het enige nadeel is dat er nu zoveel betere muziek gemaakt wordt. Metalheads die muzikaal zijn blijven hangen in de pre-grunge tijd zullen smullen van dit album en tellen er gerust tien punten bij op. Zelf mis ik nog wat pit en variatie in de elf nummers die dit album telt. Om die reden leg ik nog een album van Dokken of Ratt in de CD-speler.

Score:

70/100

Label:

Frontiers Music, 2019

Tracklisting:

 1. Silver Lining
 2. Rockstar Junkie
 3. Scream
 4. Collide
 5. Outta The Blue
 6. Blinders
 7. Til The Well Runs Dry
 8. Human Race
 9. How Does It Feel
 10. What It’s Like
 11. Overdrive

Line-up:

 • Todd Poole – Zang
 • Scott Trammell – Drums
 • Josh Weil – Basgitaar
 • Jeff Caughron – Gitaar

Links: