Rotten Sound – Suffer to Abuse

Grindcoreplaten zijn net als grindcorenummers redelijk kort. Grindcore-EP’s zijn echter van nog een heel andere orde. twaalf minuten muziek (zeven nummers), daar moeten de fans van het Finse Rotten Sound het mee doen in afwachting van de nieuwste langspeelplaat. Onder het motto ‘beter één grindcoreplaat in de hand, dan tien in de lucht’, heb ik me verdiept in de zeven nummers van Suffer to Abuse (die titel is trouwens een duidelijke verwijzing naar de laatste full-length van Rotten Sound, Abuse to Suffer). 

Wie Rotten Sound kent, weet waar hij of zij aan toe is. Deze Finse band speelt al jaren compromisloze grindcore zonder extra’s of franjes. Geen infantiele poep- en kotsmuziek, maar ook geen primitieve crust die is opgenomen in een garage en ingespeeld werd op blikken dozen. Neen, dit viertal klinkt erg strak en is er in geslaagd om muzikale chaos kwaliteitsvol te producen en te verpakken. Ondanks de korte speeltijd zijn de heren er in geslaagd om het tempo even te laten zakken (Privileged, Nutrition) zonder dat wordt ingeboet op brutaliteit. Zanger G bedient zich dan weer, zoals mag verwacht worden, van een stevige portie haat om uw oren mee te (ver)neuken.

Iets is doorgaans beter dan niets, wie aftelt naar de nieuwste van Rotten Sound zal met deze korte EP zeker even aan zijn trekken komen. Rotten Sound is in ieder geval nog niet uitgeraasd.

Label:

Season of Mist, 2018

Tracklisting:

 1. Privileged
 2. The Misfit
 3. Stressed Mess
 4. Harvester of Boredom
 5. One Hit Wonder
 6. Nutrition
 7. Slaves of Lust

Line-up:

 • Q – Gitaar
 • G – Vocalen
 • Sami Latva – Drums
 • Kristian toivainen – Bas

Links: