Regressive – Born in the Grave

Soms wil je je gewoon helemaal de tering in zuipen, een geit offeren met een kettingzaag en vervolgens in een bad van je eigen kots knock-out gaan. De nieuwe plaat van Regressive is dé soundtrack voor dit soort activiteiten.

Regressive is een black ’n roll (of blackened thrash) band uit Litouwen. Een land waar bij mijn weten vrij weinig metaalklanken vandaan komen. In 2010 kwam al zijn eerste split EP uit. Negen jaar later komt zijn eerste langspeler Born in the Grave. Inderdaad, het album is al in 2019 uitgekomen. Deze review presenteer ik u dus in het kader van het aloude credo ‘beter laat dan nooit’. Wat de band ons biedt is lekker gore, rauwe keldermetal. De distortion wordt flink open gegooid, de snelheid is hoog en de opnamekwaliteit klinkt als een blik spijkers in een gehaktmolen. Een gehaktmolen voor uitgebeende mensenresten wel te verstaan. In rap tempo worden er negen nummers als een roestige hakbijl door je milt gescheurd. Voor fijnzinnigheid ben je bij Regressive aan het verkeerde adres. Het is smerige muziek voor ranzige nachten op vunzige plekken. Met nummertitels als Chainsaw Maniac en Let Me Be Your Whore zal dit echter geen verrassing zijn. Born in the Grave is het het ideale tegengif voor saaie kantoordagen en weemoedige momenten in tijden van corona-thuisisolatie.

Bij liefhebbers van Nunslaughter en Midnight zal dit album zeker in de smaak vallen. Compromisloos, energiek en vol levenslust. Giet wat pils in je kraag en pak je kettingzaag!

Score:

75/100

Label:

Defense Records, 2019

Tracklisting:

 1. Join Us
 2. Chainsaw Maniac
 3. The Devil’s Daughter
 4. City Under Siege
 5. Born in the Grave
 6. Let Me Be Your Whore
 7. Cults of Death
 8. The Fear
 9. Return to the Tomb

Line-up:

 • Justas – Vocalen, basgitaar
 • Vytens – Gitaar
 • Vytas – Drums

Links: