Red Razor – The Revolution Continues

Tijd voor het tweede album van de Braziliaanse band Red Razor. Ik was al goed te spreken over het debuut album Beer Revolution en ben dus wel benieuwd of de band nogmaals een dergelijke kwaliteit kan afleveren. Nou, het is ze volgens mij gelukt hoor.

Ik zou mijn mening over het debuutalbum gewoon kunnen kopiëren wat betreft dit tweede album, want al die punten hoor je ook nu weer terug. Duidelijk aanwezige invloeden van een aantal grote thrashnamen zoals Anthrax, Tankard, Exodus en Slayer, de verschillende thema’s in de teksten en de ronkende bas, dat alles is ook op het nieuwe album te vinden.

Red Razor wil dus een revolutie. Het is alleen niet helemaal duidelijk of dat nou op globaal politiek niveau is (Violent Times, Born In South America) of op plaatselijk ‘bierniveau’ (The Revolution Continiues, Brewtal Mosh). Hoe ze het ook willen, de boodschap wordt in ieder geval duidelijk overgebracht door de agressie in de muziek alsmede door de rauwe stem van de zanger – die varieert tussen een grunt tot aan stukken cleane zang – maar zich het merendeel daar tussenin begeeft.

Eenieder die ik weleens heb horen klagen over de netheid van de hedendaagse thrash raad ik aan dit album eens te beluisteren. The Revolution Continues is namelijk niet voorzien van een gladde productie, maar klinkt lekker rauw. Niet op black metal (opgenomen met een aardappel) niveau, maar toch flink rauw in vergelijking met andere hedendaagse thrashreleases. Dertig minuten bier drinken en tegen de gevestigde orde aanschoppen, dat is dit album samengevat in één zin.

Score:

80/100

Label:

Eigen Beheer, 2019

Tracklisting:

 1. The revolution continues
 2. For those about to thrash
 3. Violent times
 4. Born in South America
 5. R.I.P. Democracy
 6. Sour power
 7. Brewtal mosh
 8. The sadist

Line-Up:

 • Fabricio Valle – Zang, gitaar
 • Gustavo Kretzer – Bas
 • Igor Thiesen – Drums
 • Daniel Rosick – Gitaar

Links: