RazorRape – Fucked Beyond Recognition

RazorRape is niet de meest innoverende band, niet de sterkste band uit het goregrindgenre, maar wel een band die we bij Zware Metalen graag eens bovenhalen. De laatste tijd ontbreekt het trouwens te vaak aan dit soort bands. We lijken te netjes geworden om dergelijke vunzige brutaliteit de vrije loop te laten. Hoe dan ook, RazorRape loopt al rond sinds 2004 en ook collega Kris deed zijn kwak uit het zakje toen hij in 2015 Orgy In Guts van een review voorzag. Bandleider Martin Schönherr (ex-Deranged) brengt zijn vijfde langspeler uit met dit Fucked Beyond Recognition met behulp van Claes Holm en doet dit opnieuw degelijk.


Het moet gezegd zijn, dit is één van de betere RazorRape-platen geworden. De varkensstalvocalen zijn van de partij, de beestig snelle grinddeath-acceleraties ook, de polka’s ontbreken evenmin, ze amuseren zich wederom te pletter met al hun splatter. Maar wat bijzonder geslaagd is aan dit album zijn de aantrekkelijke, scherpgeslepen ronkriffs en de inbreng van aanstekelijke thrash in de vaak midtempo voortdenderende nummers. De range is breder geworden en heeft zelfs een Vomitory deathgrindthrash-feel gekregen, weliswaar zwaar geperverteerd met gore-elementen. De riffs zijn lomp, kortgeknipt en bijzonder aanstekelijk, bijzonder smakelijk uitgewerkt met arpeggio’s, slides, tremolo’s uit diverse extreme subgenres. En ja, het blijft uiteindelijk een smerig staaltje hersendodende herrie, maar wel van de bovenste plank.


Ik ben aangenaam verrast door deze nieuwe RazorRape, Fucked Beyond Recognition (een variatie op Fubar), waarvan een tweetal nummers zelfs de shortlist halen dit jaar om opgenomen te worden in de heilige metalmap in de Dropbox  (in de submap goregrind natuurlijk. Mijn huisgenoten zijn het er volledig oneens mee, iets wat ze zich de komende weken nog zullen beklagen. Beklagen, want de betere nummers van deze plaat bevinden zich in de tweede helft van het album en dat betekent dat bij ieder punt van kritiek alles van vooraf aan herbegint.

Luistertips: Skinned Deep Organ Incision, Zombie Chicks With Double Dicks en Fucked Beyond Recognition.

En dat het artwork beter kon, dat is de bedoeling. Het ziet er nog niet helemaal klaar uit, maar het was wel RazorRijp. Laat het los.

Score:

83/100

Label:

Morbid Generation Records, 2022

Tracklisting:

 1. Circle of Sodomy
 2. Ruptured Eye Globe Vivisection
 3. Rigor Mortis Fornication
 4. Shrunken Head Scalping
 5. Skinned Deep Organ Incision
 6. Zombie Chicks With Double Dicks
 7. A Night to Dismember
 8. Fucked Beyond Recognition
 9. The Reek of Carnivorous Limbs
 10. Nothing Left To Fuck
 11. Raped To Shreds

Line-up:

 • Martin Schönherr – Keel, drums
 • Claes Holm – Gitaar

Links: