Purulent Necrosis – Cadaverized Humanity

Aan iemand die Purulent Necrosis heeft, hangt gewoonlijk een stuk afstervend weefsel met een korstje etter erbij. Wellicht sterven er bij menig specialist spontaan enkele cellen af als we zouden zeggen dat dat toch gewoon hetzelfde als lepra is, maar dat riskeren we dan maar. Van vorm veranderde lichaamsdelen lijken het ding van deze Amerikanen te zijn, want veel personeel brutaliseerde al death metal bij Abhorrent Deformity. Het label vindt dit debuut alvast zieker dan het menselijke brein kan vatten.

Onmiddellijk trekt de spoelende gootsteensuctie de aandacht. Justin Downs brengt een specifiek, kervend squealgeluid voort. Als je die man een cocktail geeft, slurpt ‘ie hem met glas en al door het rietje; zoveel kracht zit erop. Er staat precies iemand met een hogedrukreiniger de vernislaag van een porseleinen kruik te sproeien. In combinatie met de sikkelende blasts en snaren die nu en dan hysterisch kermen tussen de akkoordenpersingen, zou je er inderdaad psychopathische neigingen van kunnen krijgen.

Met nadruk op de ‘zou kunnen’. In het begin ontbreekt het de gitaren aan de bruutheid die daarvoor nodig is. We denken omdat ze te koel ingespeeld zijn. Want compositorisch zit de variatie tussen over de basdrums geplaveide zwaartekracht, snedige brutale kadaververminkingen op blast en gedoseerde vleeshamerslams organisch ineen. Je hoort het het best aan de slams waar werkelijk geen botsplinter intensiteit in te ontwaren valt.

Wie goed luistert ontwaart in die beginfase nochtans iets bijzonders. In Decimate The Consecrated leidt een subtiel ‘tjilpend’ gitaarriedeltje een slambui in. Hoe kortelings het ook is, we hebben speciaal even teruggespoeld en kunnen alleen maar opbiechten dat het een ‘techniekje’ is dat wij alleszins nog nooit hoorden. Nog meer goed nieuws volgt vanaf de titeltrack. Ineens voeren de snaartuigen de druk wél op. Festering Anal Vomit, met splijtend hoge screams als variatie op de vocale hogedrukreiniger, dropt slambommen alsof het granaten bestemd voor een Irakese generaal zijn. En plots spat de intensiteit toch nog van elk stuk notenweefsel. Af en toe met een arpeggiokorstje erbij.

Score:

81/100

Label:

Comatose Music, 2019

Tracklisting:

 1. Calculated Acts Of Retribution
 2. Merciless Vivisection Process
 3. Invoke The Creophagous
 4. Purity Shrouden In Putrefaction
 5. Decimate The Consecrated
 6. Cadaverized Humanity
 7. Induced Parasitic Gestation
 8. Festering Anal Vomit
 9. Vile Formations Of Putridity
 10. Scriptures Of Ominous Suffering
 11. Throne Of Carnage

Line-up:

 • Justin Downs – Vocalen
 • Blake Scott – Gitaar
 • Jason Keating – Basgitaar
 • Steve Green – Gitaar
 • Mathew Green – Drums

Links: