Pure Wrath – Hymn To The Woeful Hearts

Januaryo Hardy is een multi-instrumentalist en alleskunner afkomstig uit Indonesië. We kennen hem van onder andere zijn atmosferische, melodische blackmetalband Pure Wrath. Met het vervolg op Sempiternal Wisdom, een plaat die alweer vier jaar oud is, Hymn To The Woeful Hearts, wordt er ons een nieuw meesterwerk aangeboden door het gerenommeerde Debemur Morti label. Deze nieuwe plaat telt zes, eerder lange, wel uitgesponnen en erg verzorgde blackmetalnummers. Alles wat je zoekt in een atmosferische, melodische blackmetalplaat vind je terug in de nummers van Pure Wrath.

Voor zij die de band al kennen, kunnen dit gewoon beamen, anderen raad ik aan stante pede deze nieuwe plaat aan te schaffen. Want ook dit nieuwe materiaal is van uitmuntende kwaliteit. Collega Bart beschreef de muziek van de heer Hardy al eerder als Winterfylleth met Cascadian invloeden en wie spreekt deze collega nu nog tegen? Ik in ieder geval niet, wat dat is gewoon juist. Ik vermeld nog even dat de drumpartijen werden ingespeeld door de heer Kononov die we nog moeten kennen van zijn eerdere werk in de Oekraiënse band White Ward. En dan weet je genoeg, kwaliteitsvol drumspel verzekerd.

En na wat verwaaide eerste maten, start het openingsnummer, The Cloak Of Disquiet, met een magistrale, melodische riff die, gelukkig maar, wordt voorzien van een hondsbrutaal drumtapijt. Daar is de heer Kononov al! Het moet geschreven worden, de muziek kruipt je direct in de koude kleren. Duffel je anders maar gewoon goed warm in, want je mag er zeker van zijn dat je, doorheen dit album, nog verschillende keren zal geconfronteerd worden met ijzige, stekende, priemende, monsterlijke melodieën.

Evenmin is de heer Hardy vies van rustige, druilerige bijna verdrietige escapades die erg goed tussen al het geweld worden in gemetseld. De typische screams, waar we allen fan van zijn, worden op deze plaat ook afgewisseld met wat breekbare cleane thema’s. Ook een onderbouwend keyboard/synthtapijt is aanwezig net als een voorzichtig pianothema. Luister hiervoor bijvoorbeeld naar de eindmaten in Years Of Silence.

Erg sterke, nieuwe plaat die bol staat van goed uitgebalanceerde atmosferische, melodische blackmetalnummers die alle op zich een heel verhaal in zich dragen.

Score:

85/100

Label:

Debemur Morti Productions, 2022

Tracklisting:

  1. The Cloak Of Disquiet
  2. Years Of Silence
  3. Presages From A Restless Soul
  4. Footprints Of The Lost Child
  5. Those Who Stand Still
  6. Hymn To The Woeful Hearts

Line-up:

  • Ryo – Zang, alle instrumenten

Links: