Hail Spirit Noir – Mayhem in Blue

De progressieve blackmetalzielen werden dit najaar door Dark Essence Records in de watten gelegd. De Grieken van Hail Spirit Noir lanceerden op dit label hun derde langspeler en net als de twee vorige platen is dit een schot in de roos geworden.

Het fijne aan deze band is dat Mayhem in Blue afwisselend klinkt, maar nog steeds lekker duister binnenkomt. Lekkere ladingen black ‘n roll hier en daar, maar over het algemeen gaat het van psychedelische 70’s momenten, met zweverige synths naar geladen jazzfases en weer terug tot akoestische tussenstukken op Lost in Satan’s Charms. Dit alles is met een pak bezieling gebracht, waarbij de vocalen en fijne baslagen me soms wat aan het progressieve werk van A Forest of Stars doen denken, maar waarbij het op andere momenten eerder richting Ved Buens Ende, Satyricon of zelfs Opeth. 

Nummers die inhoudelijk erg progressief in elkaar zitten, maar waarbij de zwarte bezieling nergens verdwijnt. Een aanrader voor het werk van de twee vorige platen en voor fans van progressieve black metal in het algemeen.

hail-spirit-noir-artwork-pr

Label:

Dark Essence Records, 2016

Tracklisting:

  1. I Mean You Harm
  2. Mayhem In Blue
  3. Riders To Utopia
  4. Lost in Satan’s Charms
  5. The Cannibal Tribe Came From The Sea
  6. How To Fly In Blackness

Line-up:

  • J. Demian – Bas
  • Theoharis – Gitaar, zang
  • Haris – Synth

Link:

Score: 

80/100