Ernia – Ernia

Hoe spreken Franstaligen hernia uit? Ernia dus, lolbroeken uit l’Espagne. Italianen spreken het ook zo uit trouwens, maar alleen omdat zij dat woord in hun moedertaal gebruiken voor het ongemak van vele zwarelastendragers. Zwaar, lastig, ongemakkelijk…juist, dit debuut gaat eventjes steken.

Want hoewel ze zichzelf aandienen als deathgrind, geven snerpende blackriffs en dissonante ingroeiingen er al snel een nerveuze mathcorewending aan. Zeker wanneer de slagman verdraaide ritmes, bewust tegen de groove in drumt en er structureel trage hardcore-overgangen en persende basuitstulpingen tussendoor banjert. De bij wijlen bizarre schervenstorm van math- en grindcore waait meermaals uit in saaie doombrokken. In het minst erge geval met nog een restant dissonante melodie erin.

Wanneer je zulke combinatie van grind met bijna treiterende doom en drugverslaafde structuren leest, denk je net als wij aan Cephalic Carnage natuurlijk. Het arsenaal aan roeptimbres – gaande van waanzinnige krijtdroge kreten tot gorgelende grunts – zet die vergelijking kracht bij. Audiologisch zijn er wel verschillen. De flapperende snaredrum die – wanneer op blastsnelheid betrommeld – klinkt alsof je met een klopper twee platte banden aan het afranselen bent. Daarnaast staat het mastervolume zeer zacht, je moet flink aan de volumeknop draaien.

Afgezien van de flapperende drums past het geluidskleed wel lekker: primitief, drooggeblazen, maar definieerbaar. Mede daardoor schiet deze hyperkynetische grind-, mathcore- en doominfusie als een hernia in je ruggenmerg. En net zoals het met een hernia lastig wandelen is, is het met een Ernia ongemakkelijk luisteren.

Score:

73/100

Label:

Eigen beheer, 2018

Tracklisting:

 1. Dionea Muscipula
 2. The Limits Of Purity
 3. Forest Pt.1 (Blind Willow / Sleeping Woman)
 4. Sabbath For The Zionist
 5. Free Of Avidya
 6. Lunatic Lovers
 7. Forest Pt.2 (The Seventh Man)
 8. Random Discordant Actions
 9. Heroes Of Withdrawal
 10. Time To Find The Broken Days (Stand By)
 11. The Flowers On Our Backs
 12. Burn The Tail Of A Dead Rat
 13. The Confirmation Of The Absurd

Line-up:

 • Omar Sánchez – Vocalen
 • Adrián Ruiz – Basgitaar
 • Daniel Espinoza – Gitaar
 • Daniel Valcázar – Gitaar
 • Gabriel Valcázar – Drums

Links: