Prickrott / Von Mollestein – A Journey into the Depths of Nihilism

Ok dan. Een split van twee Nederlandse bands. Prickrott is ondertussen een oude bekende, die we in het verleden leerden kennen als een electro/industrial blackmetalcreatie die affiniteit heeft met de EBM-wereld. Von Mollestein kende ik niet, maar na het bekijken van hun video’s zal ik ze niet meer kunnen vergeten. Dat deze twee elkaar goed kunnen vinden is geen verrassing. Beats & metal, beiden richting nihilisme. Klaar voor een hels avontuur?

Prickrott levert voor deze plaat net als Von Mollestein vier nummers af. Meteen valt op dat de band niet zo industrieel meer klinkt als op zijn vorige album. De vier nummers op deze split klinken een stuk organischer, minder electro en haast live ingespeeld, wat tijdens een periode van quarantaine niet zo onaangenaam is. Niet dat het een lofi demo betreft, maar dat benadert het wel. Fijn om te horen hoe de band klinkt zonder steriele studiobehandeling lijkt me, ook al is het wat vreemd bij een zogenaamde “industriële” muziekmaker. Super strak is het niet, maar de beleving maakt wel wat goed. Ook het feit dat de teksten verstaanbaar worden door het knokige body kan een meerwaarde zijn. Of het genoeg goedmaakt zal u zelf moeten uitmaken.

Von Mollestein kende ik voorheen niet en bracht me danig in de war met zijn video’s. BDSM-aggrotech-metal, maar dan wel black metal geaard, je krijgt het niet dagelijks te horen. Alles bij elkaar doet het me bijzonder hard denken aan de darkwave industrial black exploten van Mika Luttinen (Raism en Diabolos Rising) en Jon Nödtveidt (De Infernali’s Mortal Combat nummers). Niet dezelfde kwaliteit, wel dezelfde elementen. Evenmin strak, met beats en riedels die uit de beginjaren negentig lijken te komen, maar het heeft een zekere aanstekelijkheid in zich die me nostalgisch maakt.

Twee speciale bands uit Nederland, wat op zich al een reden is om het eens een beurt te geven. Niet zeker dat jullie het leuk zullen vinden, maar gezien jullie partnerkeuze is dat blijkbaar geen reden om het niet te doen.

Label:

Eigen Beheer, 2021

Tracklisting:

1. Prickrott – A Constant State Of Disgust
2. Prickrott – In The Recluse Of Incorrigible Stupidity
3. Prickrott – A Perception Of Nothingness
4. Prickrott – A Physical Embodiment Of Human Sickness
5. Von Mollestein – Wandering Alone Through The Old Forest Of Eternal Burning Hatred
6. Von Mollestein – Down Below The Stones Theres A Place I Call Home
7. Von Mollestein – Speak From Hate
8. Von Mollestein – The Ballad Of The Lost

Line-up:

Prickrott:

  • The Shapeshifter – Gitaar
  • The Defiler – Drums, samples
  • The Scientist – Bas
  • The Engineer – Keel

Von Mollestein:

  • Mr. Cooger – Keel
  • Dunkelwalt Immerkalt – Gitaar, synths

Links: