Pressor – Weird Things

Voor het ontstaan van de Russische sludge band Pressor moeten we terug naar het jaar 2008 als Stanislav Vasilev en Ilya Beschastnoy de band Leaden Sky oprichten, waarmee ze funeral doom en death metal mixen. Gaandeweg verschuift de muziek steeds meer richting sludge en vanaf 2010 wordt de band omgedoopt tot Pressor. De EP Weird Things is, na de debuut-EP Grave Full Of Weed, een split en een single, de vierde release van deze band.

De instrumentale opener Heavy State doet zijn titel eer aan. Log, zwaar en traag rollen de gitaarriffs, begeleid door synths, uit de speakers. De psychedelische effecten in het nummer geven het geheel een Hawkwind-vibe.

In het titelnummer gaat vervolgens het tempo flink omhoog en laat Pressor in het eerste deel van het nummer sludge met een flinke dosis punk horen om in het vervolg het tempo iets te laten varen. De schreeuwerige zang van Vasilev zorgt voor de nodige energie en drive in dit nummer.

Het ruim negen minuten durende Tripping Deep verveelt met zijn cumulatie van stroperige riffs geen seconde. Op afsluiter Hexadecimal Unified Insanity klinkt Pressor als een psychedelische stonervariant op White Zombie.

Na een halfuur is de koek op. Helaas, want wat Pressor op Weird Things laat horen smaakt absoluut naar meer.

Label:

Addicted label / Bad Road / Voron NEST, 2018

Tracklisting:

  1. Heavy State
  2. Weird Things
  3. Tripping Deep
  4. Hexadecimal Unified Insanity

Line-up:

  • Stas Vasilev – Zang, Gitaar, Synthesizer
  • Danya Kornev – Drums
  • Kirill Grushkin – Bas
  • Tanya Shabanova – Theremin
  • Anton Khmelevsky – Gitaar

Links: