Pree Tone – Kiddy

Ik had zin in even compleet wat anders, daarom koos ik ervoor om de hoes met het gekste uiterlijk uit het stapeltje van eind vorig jaar even voor mijn rekening te nemen. Pree Tone uit Oekraïne is de gelukkige en het is duidelijk niet enkel de hoes die buiten de lijntjes van Zware Metalen kleurt. Deze band brengt immers noise-rock die aanknoopt bij shoegaze en postpunk.

Dat is ook niet gelogen, want deze drie kwartier aan muziek hoef je duidelijk niet track per track te gaan bespreken. Het is alsof The Smiths of The Cure even zin hadden om repetitieve droomrock te spelen, met heel wat elektronische effecten en rustgevende gitaarpartijen die blijven doorbanen. Veel afwisseling moet je niet verwachten, maar toch schuilt er opbouw in deze repetitieve wezens en persoonlijk vind ik deze basriedeltjes geweldig om te beluisteren.

Dit is eigenlijk ideaal om even af te koelen na een overdosis aan death metal of grindcore. Live val je hier ongetwijfeld bij in slaap, maar op het juiste festival (Dour ofzo, waar veel drugs te vinden is) zou dit wel eens goed kunnen klinken in de vroege uurtjes. Interessant spul uit Oekraïne dus, dat zich erg ver van het bed van elke metalfan bevindt. Ik ben fan.

Score:

80/100

Label:

Addicted Label, 2018

Tracklisting:

  1. Treasures Fall
  2. Maze of 60 Ticks
  3. Safe and Sound
  4. Token
  5. Diadam
  6. Bricks

Line-Up:

  • Serhii Kupriichuk
  • Ievgen Ivanchenko
  • Vladislav Bjesky
  • Volodymyr Onyshenko

Links: