Pestilence – Reflections of the Mind

De zolder van Pestilence-voorman Patrick Mameli moet nu toch wel leeg zijn. Nadat Vic Records vorig jaar onder de noemer The Dysentery Penance twee demo’s van de legendarische Nederlandse deathmetalband opnieuw uitbracht (The Penance en Dysentery, haha), ligt er nu Reflections of the Mind. Niet te verwarren met het best-off album Mind Reflections uit 1994, vinden we hier drie demo-opnames van nummers die later op het stijlbreukalbum Spheres uit 1993 zouden verschijnen en vijftien rehearsal tracks.

Ja, u leest het goed, vijftien (!) opnames uit de oefenruimte uit een tijd dat de wereld nog overzichtelijk was, niemand ooit van een euro had gehoord en Nederland nog iets voorstelde op voetbalgebied. Wie Vic Records daar een plezier mee denkt te doen? Ik heb werkelijk geen flauw idee, want oefenopnames bevinden zich toch wel aan de onderkant van de muziekpiramide (na originele tracks, live-opnames en demo’s). Zelfs als liefhebber van de band kostte het me moeite Reflections of the Mind rustig tot het einde uit te zitten. Daar heeft zelfs het werk van meestermixer Dan Swanö niets aan kunnen veranderen.

Vanuit historisch oogpunt is het aardig om eens een keer te luisteren naar een oefensessie van wat ooit een van de grootste deathmetalbands op deze planeet was. Maar meer is het niet met dit Reflections of the Mind. Met afstand de meest overbodige release uit de hele Pestilence-catalogus. Kan Vic Records Mameli niet gewoon vragen om een nieuwe plaat?

Label:pestilence-reflections-of-the-mind-500pix

Vic Records, 2016

Track-listing:

 1. Reflections of the Mind
 2. Searching The Soul
 3. Times Demise
 4. Changing Perspectives
 5. Level of Perception
 6. Multiple Being
 7. Spheres
 8. Land of Tears
 9. Stigmatized
 10. Presence of the Dead
 11. Prophetic Revelation
 12. Twisted Truth
 13. Pat & Pat
 14. Echoes of Death
 15. Secrecies of Horror
 16. Testimony
 17. Omens of Revelations
 18. Testimonial Ideas

Line-up:

 • Patrick Mameli – Vocalen, gitaar, bas
 • Patrick Uterwijk – Gitaar
 • Marco Foddis – Drums

Links: