¡Pendejo! – Sin Vergüenza

De Amsterdamse klootzakken van ¡Pendejo! zijn met Sin Vergüenza toe aan album nummer drie. Ook met dit album zal de band een buitenbeentje blijven in het metalwereldje, maar daar is helemaal niets mis mee.

Spaanstalige teksten die op een stoere en overtuigende manier gebracht worden en het veelvuldige gebruik van een trompet (op dit album ook een trombone), zijn al redenen genoeg om een buitenbeentje te zijn. Muzikaal pakt de band uit heel veel stromingen een vleugje mee, waarbij de invloeden van post en stoner er het dikst bovenop liggen. Maar ook wat industrial-achtig gitaarwerk wordt halverwege dit album niet geschuwd. Het laatste nummer Facista is daarentegen een onvervalste doomkraker. Wat zeker niet echt wil wennen, zijn de diverse trompetsolo’s in plaats van gitaarsolo’s.

Sin Vergüenza is een heel schaamteloos veelzijdig album geworden, maar om die reden is het ook erg lastig om dit goed te kunnen duiden, of er een geschikte doelgroep voor te vinden. Maar dat is meestal met buitenbeentjes het geval. Live is deze band op zeker een aanrader!

Score:

76/100

Label:

Chancho Records, 2018

Tracklisting:

 1. Don Gernàn
 2. La Cagada no Termina
 3. Hacia la Luz
 4. La Mala de la Tele
 5. Bulla
 6. El Timòn Holandès
 7. El Rutger
 8. El Espejo
 9. Llanto
 10. Facista

Line-up:

 • El Pastuso – Zang, trompet
 • Stef ‘El Rojo’ Gubbels – Gitaar, bas
 • Ed ‘El Loco’ Romijn – Gitaar
 • Sjoerd ‘Nudo’ van der Knoop – Drums
 • Menno Roymans – Trombone

Links: