Osteon – Homo Erectus

Het stadje Freilassing zegt u hoogstwaarschijnlijk niets, aangezien het gelegen is in Beieren. Het is dat de band Osteon hier vandaan komt, anders zou het u nog niets zeggen. Opgericht in 2015 brengt dit drietal in 2017 de eerste demo Homo Erectus uit, welke eerst alleen digitaal te beluisteren was, maar inmiddels in een bescheiden oplage ook op cd verkrijgbaar is.

De homo erectus is de eerste vorm van het menselijk leven, en deze demo zal de eerste zijn in het voornemen van de band, om conceptalbums te maken rondom het uitsterven van de diverse menselijke rassen. Hoe vrolijk kunnen we het maken? Op deze demo staat slechts één nummer, het achttien minuten durende Homo Erectus. Dit geeft echter al wel een goed beeld van de band. Op een zeer gezapig tempo, maar met genoeg variatie, waaronder een tussenstuk dat geïnspireerd is door de heer J.S. Bach,  wordt een treurige sfeer neergezet. Toch wringt er het één en ander. Zo is de zang duidelijk niet het sterkste punt van de band. In een soort van accentloos klinisch Engels wordt het min of meer overdrachtelijk gebracht, zeg maar op een soort van overdreven theater manier. Dan is er ook nog de ene gitaarsolo na zo’n vijftien minuten, die tegen het randje van vals aanzit en niet echt lekker soepel klinkt.

Ondanks de genoemde minpunten heeft Osteon toch wel wat, want het doomgevoel weet toch de bovenhand te krijgen. Het aantrekken van een betere zanger zal de band op zeker een stap verder helpen. Dan zal het nog te verschijnen debuutalbum wel eens een grote doomverrassing kunnen gaan worden.

Label:

Eigen Beheer

Tracklisting:

  1. Homo Erectus

Line-up:

  • Johannes – Zang, Bas, Piano
  • Lorenz – Guitar
  • Gerileme – Drums

Links: