Ortega – Crows

Ortega – Crows
Tartarus Records, 2014

Onze Groningse vrienden van Ortega zitten maar niet stil. Deze release is enkel op tape en digitaal te vinden, maar wordt onderdeel van het tweede album dat eraan zit te komen. Voor iedereen die deze band kent is dat natuurlijk enkel goed nieuws aangezien deze band toch aardig hoge ogen gooit met zijn combinatie van post/sludge/doom metal in het straatje van Amenra en Neurosis.

Crows is een werkstukje van een ruime achttien minuten waarin de heren middels een vrij uitgesponnen compositie laten horen wat ze het beste kunnen en dat is je meeslepen in de muziek. Vrij voorzichtig monden we al snel uit in een lekkere stuwende riff waarover Richard zijn emoties uitschreeuwt en de lead een extra tikje uitdeelt. Langzaam maakt dit plaats en gaat de muziek open en vindt er een transitie naar een post-metal deel plaats dat langzaam weer in spanning opbouwt voordat de climax losbarst na zo ongeveer twee derde van het nummer. Stuwende riffs leggen de basis voor rondzingend werk op zowel bas als gitaar waaronder de drummer zijn extra dimensie toevoegt met gevarieerd spel en zo werkt het nummer zich naar het einde, tot de laatste ingetogen noten op gitaar wegsterven.

Is het je niet gelukt één van de honderd tapes te bemachtigen? Niet getreurd, aangezien dit op de komende langspeler komt te staan. Met de deal met Consouling Sounds op zak zal die vast niet al te lang meer op zich laten wachten.

Ortega crows
Tracklisting:

  1. Crows

Line-up:

  • Richard Postma – Zang, Gitaar
  • Alex Loots – Gitaar
  • Sven Jurgens – Drum
  • Frank De Boer – Bas

Links: