Ortega – 1634

Ortega – 1634
Aesthetic Death, 2012

Het Nederlandse Ortega heeft dit jaar reeds de geweldige EP, A Flame Never Rises On Its Own, uit via Badger Records. Maar de vraag naar een fatsoenlijke re-release van het debuut uit 2010 bleef natuurlijk onverminderd hoog. Aesthetic Death heeft hier gelukkig een antwoord op gevonden en 1634 de uitgave gegeven die het verdient.

Het debuut kent acht nummers van kwalitatief hoogstaande progressieve doom met een dosis sludge- en postrockinvloeden. Geweldige agressievere passages worden afgewisseld met rustgevende en soms dreigende passages zoals in Shipwrecked. Een hoogtepunt zit er in het nummer The Siren dat prachtig emotioneel begeleid wordt met vioolspel door Reina van der Meer, en op het opvolgende instrumentale Octagon laat ze haar kunsten nogmaals horen.

Iedereen die de eerder genoemde EP in huis gehaald heeft kan hier zonder aarzelen ook een exemplaar van aanschaffen. Mocht je nog niet bekend zijn met de band neem dan de moeite om dit eens te beluisteren en je te laten overtuigen dat er voldoende kwaliteit van eigen bodem bestaat.

Ortega
Tracklisting:

 1. Still
 2. Into The Waves
 3. Shipwrecked
 4. The Siren
 5. Octagon
 6. Chaser
 7. The Oracle

Line-up:

 • Richard Postma – Vocals, Guitars
 • Alex Loots – Guitars
 • Sven Jurgens – Drums
 • Frank De Boer – Bass

Links: