Open Hand – You and me

Open Hand – You and me

Trustkill Records 2004Open Hand band
Dit werkje is het tweede album van deze van oorsprong uit Hollywood afkomstige band. Verwacht geen metal bij deze band. No sir, we hebben hier met een band die een mix voorschoteld van alternatieve rock, wat stoner invloeden. Als ik een voorzichte vergelijking mag maken trek toch een band als Tool en Bush uit de kast. Lekker afwisselende gitaarpartijen, hele sfeervolle nummers met een goede groove. Eenvoudige doch zeer gepasioneerde zang.

Ik denk zelf dat dit een goede band zou zijn voor een artikel in de Oor. Ik vermoed dat zij daar dan ook een zeer aardige recensie zouden krijgen, want het zit allemaal behoorlijk lekker in elkaar. De effecten van zowel zang als gitaar wisselen elkaar lekker af en zorgen dat de nummers een eigen sfeer krijgen. Wat mij in het bijzonder opviel is ook het bijzondere percussiewerk dat af en toe de kop op stuk. Het drumwerk zit erg strak en lekker in elkaar.

Open Hand CD
Track Listing

01. Pure Concentrated Evil

02. Her Song

03. Tough Girl

04. You And Me

05. Tough Guy

06. Jaded

07. The Ambush

08. Take No Action

09. Newspeak

10. Crooked Crown

11 . The Kaleidoscope

12. Waiting For Katy

13. Trench Warfare

14. Hard Night
Ondanks dat dit een CD is die eigenlijk buiten onze bekende genres valt moet ik heel eerlijk bekennen dat ik het een erg goede CD vind. Er zitten een paar nummers bij die misschien wat eenvoudig afsteken bij de sterkere nummers. Maar over het geheel vond ik dit toch een behoorlijk lekker CD-tje, elk nummer had wel iets verrassends in zich. Dat is op zich al best knap voor een band die ik voor het eerst hoor. Verandering van spijs doet eten zegt men, dit was wat dat betreft een lekker tussendoortje.
Line-up

Justin Isham – vocals, guitar

Sean Woods – guitar

Michael Anastasi – bass

Paxton Pryor – drums, bkg vocalsWebsites
Open Hand Website
Trustkill Records Website