Oniricous – La Maldicion

Oniricous is opgericht in 2011 volgens The Metal Archives en de band is afkomstig uit Spanje. Veel meer kan ik je niet vertellen over deze deathmetalband aangezien de heren nagenoeg alles in het Spaans communiceren en ik die taal vrijwel niet spreek. Wel weet ik dat ik hier een EP in mijn handen heb met de titel La Maldición en dat de band eerder twee langspelers heeft uitgebracht.

Na een korte intro knalt de band binnen met het nummer Exhumando el horror wat volgens Google vertaalt naar “De gruwel opgraven”. Het nummer beukt lekker en hoewel ik misschien niet begrijp wat er gezegd word, bevalt de toon van de stem me wel heel goed: heerlijk schurend tegen het verstaanbare aan met een constant hoorbare dreiging. Dit is wel het soort death metal waar ik van houd. Het ligt op de grens met thrash en klinkt beukend doch melodieus zonder teveel poespas. Gewoon lekker rechttoe rechtaan, beukende death metal.

De producer van dienst heeft de knopen goed afgesteld want de balans tussen zang, gitaren en de ritmesectie komt goed binnen. Dat ik ni una palabra (geen woord) Spaans versta stoort me geen moment tijdens het dikke kwartier dat deze EP duurt. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het de dreigende klanken die de band voortbrengt alleen maar versterkt. Spaans is een goede taal voor death metal!

Label:

BlackSeed Productions, 2019

Tracklisting:

 1. Intro
 2. Exhumando el horror
 3. El extraño
 4. La cabra negra
 5. La maldición
 6. Outro

Line-up:

 • Tony – Bas
 • Tillo – Drums
 • Chuster – Gitaar en zang
 • Al-Wars – Gitaar
 • Mazo – Gitaar

Links: