Offset – Bent Benevolence

Nee, niet die ene Amerikaanse rapper. Dit Offset is een crustpunkband uit Singapore. Bent Benevolence heet deze saaie en dramatisch slecht gemixte debuut EP. Ik zal u nog even de namenlijst meegeven, daar gaan we:

De boel werd gemixt in de TNT Studio (Wormrot, WTN, Marijannah, Lubricant, et cetera) en geproducet door Ah Boy en gemasterd door Jack Control van Enormous Door Mastering, USA (Darkthrone, Final Conflict, Trap Them, Aura Noir, et cetera). Artwork is verzorgd door: Shintaro Kago en de vinyl layout is gedaan door Heresie Design Studio (Ensnared, Teitanblood, Blut Aus Nord, et cetera). Top. Een samenvatting van mijn kant: de mix is kut, de productie is kut, de mastering is kut, het artwork is kut en de vinyl layout kan ik vanaf hier niet beoordelen.

Bent Benevolence heeft een geluidsmuur die meer Mexicanen tegen gaat houden dan welke muur ook. Constant wordt een keiharde crash of hi-hat met veel te veel bas in je oor geslagen. De band is er in geslaagd een werkelijk onluisterbaar werkje te maken. De muziek zelf is een enkele chuggy HM-2 brom en tandenloze d-beatdrums ervoor geplakt. Het is garagekwaliteit, en tijd om te oefenen heeft de band niet genomen. Heel punk natuurlijk, maar het komt de kwaliteit, laat staan het samenspel, niet ten goede. De zanger heeft een eigen stijl van grunten, ergens ver weggedrukt in de mix. Op zich prima, want het klinkt niet echt interessant wat hij uitkraamt. Hij mist nog wel eens de maat ook. Een beetje geboer en gehijg, meer is het niet hoor.

Bent Benevolence is een overbodige EP waar te weinig tijd in zit. Dit is geen muziek, dit is geen crust, dit is gewoon een beetje ruizig geluid zonder doel. Offset gaat beter het plan wijzigen en op een andere manier muziek schrijven. Ergens zit er namelijk wel een goede intentie in, want het enthousiasme is er. Links laten liggen, of rechts, maar laten liggen in elk geval.

Label:

Pulverised Records, 2020

Tracklisting:

  1. Plunged Into
  2. Plugged Illusion
  3. Playhell
  4. Plagueatory

Line-up:

  • Azri – Vocals
  • Calvin – Gitaar
  • Shamtos – Basgitaar
  • Fadzlly – Drums

Links: