Offerblok – Six Butchers Left

Offerblok – Six Butchers Left
Eigen beheer, 2015

Een offerblok (een met metaal beslagen kistje of bus voor het inzamelen van geldelijke offers) komt in vele gedaanten. Zo ook de psychedelische post-metal van het gelijknamige, uit Utrecht en Eindhoven afkomstige gezelschap. Six Butchers Left is een ronduit avontuurlijke plaat, die weinig op lijkt te hebben met grenzen en dwars door verschillende stijlen heen klieft. Wat het overigens niet per se tot een makkelijke luisterervaring maakt, maar wel een die steeds meer de moeite waard blijkt naarmate je de nummers vaker opzet.

Six Butchers Left bevat allereerst de drie tracks die al eerder verschenen als de demo Delicious! Apocalyptic Lamb Chops uit 2014: Sticks and Stones, All of Us en Days of Laughter and Sin. Aangevuld met vers offerbloed worden in een nummer als The Calling beukende baslijnen samengebracht met atmosferische klanken en bezwerende zang, waardoor het geheel iets krijgt van een hypnotiserende rite. En ook in Through the Eyes of Summer en All of Us worden cleane gitaarklanken afgewisseld met de diepgravende sound van distortion. Het intense stemgeluid van Joost Nevels, dat een breed spectrum beslaat, past er allemaal wonderwel bij en geeft een extra dimensie aan het geheel. Voor wie ervan houdt: obscure humor kan het gezelschap zeker ook niet ontzegd worden, getuige de twee titelloze intermezzo’s.

Deze band onderscheidt zich hoofdzakelijk door een geheel eigen sfeer te creëren die zich niet per definitie laat vangen in woorden, maar het verdient om integraal beluisterd te worden. Dit kan trouwens. Neemt u daartoe vooral even een kijkje op de Bandcamp- of Facebookpagina van Offerblok.

Tracklisting:
Offerblok 200x200

 1. Lamprey
 2. The Calling
 3. Through the Eyes of Summer
 4. Sticks and Stones
 5. All of us
 6. Days of Laughter and Sin
 7. Sick of it All (jam)
 8. Reign and Divide (jam)

Line-up:

 • Joost – vocalen
 • Patrick – gitaar
 • Joris – bas
 • Steven – drum

Links: