Offal – Macabre Rampages And Splatter Savages

Offal – Macabre Rampages and Splatter Savages
Black Hole Productions , 2010

Op het moment dat dit album op de deurmat viel, dacht ik onmiddellijk aan grindcore. Dat deed de hoes in ieder geval vermoeden. Echter dit Offal speelt heerlijk ouderwetse death metal. Lekker weinig pretentieuze maar eerlijke mid-tempo death met teksten over zombies en mortuaria vol lijken, ledematen en ander gezellig spul.

En eerlijk gezegd doen ze dit absoluut niet onverdienstelijk ook. Een korte intro en hierna barst het Feast For The Dead en voor de levenden los. Springend op de “chuncke, chuncke-drums” en de simpele doeltreffende riffs komen we langs nummers als Trail of the Undead met zijn bij deze muziek horende sample uit de cult dan wel b-film Zombie. Ook in nummers zoals The Eyegouging en Death’s Curse komen samples terug. Feest der herkenning dus voor de liefhebbers van zowel horrorfilm als death metal-liefhebbers met een sterke maag. Ook de vier(!) instrumentale nummers op het album doen het prima, waaronder het toch wel bijzondere Deep Red – The Blood is Running Cold wat een herinterpretatie is van een soundtrack uit 1975.

Dit Braziliaanse gezelschap verdient zeker wel een kans met deze aanstekelijke plaat en is voor liefhebbers van de oude stijl zelfs een aanrader. Zeker niet origineel maar wel degelijk, en dat is ook wat waard.

Offal- Macabre 200Tracklisting:

 1. Offal
 2. Feast For The Dead
 3. Trial Of The Undead
 4. Putr-essence
 5. The Eye-gouging
 6. The Cold Grips Of Death
 7. Flesh Freak
 8. Mortuary Waste
 9. Onslaught Of Dismemberment
 10. Deep Red – The Blood Is Running Cold
 11. Death´s Curse
 12. Terrore In Giallo

Line-up:

 • André Luiz – Vocals
 • Eduardo Tobe – Drums
 • João Carlos Ongaro – Bass
 • Tersis Zonato – Guitars and Vocals

Links: