Of Mice & Men – Bloom

Het vorige volledige album van deze Amerikanen kreeg nog de titel EARTHANDSKY mee. Daarnaast brachten de vier heren nog maar recent een andere EP uit, Timeless. Ook Bloom is een EP geworden met drie nummers. Het moet gezegd, melodische metalcore met sterke cleane vocalen, dat is het handelsmerk van Of Mice & Men. 

De EP wijkt van geen meter af van het eerder vermeldde werk. Met Levee wordt er hondsbrutaal geopend en lijkt de band in agressie niks verloren te hebben. De typische breakdowns en staccato ritmes zijn daar het voorbeeld van. In dit nummer hoor je de cleane lijnen vermengd met de stevige screams van de heer Pauley. Dat we allen moeten openbloeien op onze eigen manier dat is duidelijk. Bloom is nochtans geen nummer dat een al te vrolijke achtergrond heeft. Het handelt immers over het verlies van een dierbaar familielid. Het laatste nummer van de EP, Pulling Teeth, heeft voor mij het sterkste refrein. De manier waarop in dit nummer je vele tanden worden uitgetrokken, heeft tot gevolg dat de vloer een waar bloedbad moet weerspiegelen. Erg stevig en agressief drumwerk met dito acties in de gitaarpartijen.

Al bij al een kort EP’tje van hoop en al dertien minuten, voorzien van drie typische Of Mice & Men nummers met vooral nadruk op agressie en brutaliteit en minder op melodie en finesse.

Label:

SharpTone records, 2021

Tracklisting:

  1. Levee
  2. Bloom
  3. Pulling Teeth

Line-up:

  • Aaron Pauly – Zang, bas
  • Alan Ashby – Gitaar
  • Phil Manansala – Gitaar
  • David Valentino – Drum

Links: