Oblivion – The Path Towards…

Waar ik het jaar 2017 eindigde met de special “te goed om te laten liggen” is dit er één in de categorie “achterstallig onderhoud”.  Met al de goede releases en de start van 2018 lag deze te verstoffen op de plank, maar zoals jullie weten komt bij Zware Metalen iedereen aan de beurt, zo ook deze “supergroep” Oblivion. Dat is in ieder geval wat er bij de meegeleverde promosheet van wordt gemaakt, wat mogelijk komt door de aanwezigheid van Beniko Orum die deel uitmaakt van All Shall Perish. Hiermee hoop ik ook dat direct duidelijk is over welke Oblivion dit gaat, want op Metal Archives kan je er nogal (32 stuks) wat vinden.

Ok, Oblivion uit Amerika dus, getekend op het Unique Leader label, wat al wel een hint kan geven in welke richting je moet denken. De kenners hier weten nu direct dat het gaat om een deathmetalplaat, vaak met een technische of brute inslag en dat is helemaal juist! Dit is zelfs al weer het tweede album van dit gezelschap na het debuut uit 2013. Dan de muziek zelf: na een kort nietszeggend intro is het dan tijd voor  negen volwaardige nummers. Er wordt wat groove gebracht die hier en daar wat technische elementen kent, maar niet geschaard kan worden onder de ultra technische death metal. Ondanks het gebruik van meer diversiteit in de vocalen, een diepere grunt en afwisseling in een hogere scream, kan het ook niet bruut genoemd worden. Eerlijk gezegd is het behoorlijk generieke death, welke we kennen van dit label. Een leuke groove met af en toe wat techniek en breaks om het spannender te maken zonder dat er nummers echt bovenuit schieten of het moet het langzame Under A Dead Sun zijn dat echter te laat op het album valt.

Wat mij betreft een plaat die zich ophoudt in de middenmoot. Helaas is deze middenmoot enorm groot en bevinden zich daar zoveel bands in dat alleen de die hards deze eruit zullen pikken. Is het dan slecht? Nee, zeker niet, maar het houdt de aandacht er gewoon maar mondjesmaat bij en dat is in deze tijd van overvloed te weinig.

Score: 

68/100

Label:

Unique Leader Records, 2017

Tracklisting:

 1. Intro
 2. Dominion
 3. Mechanistic Hollow
 4. Concrete Thrones
 5. Awaiting Autochthon
 6. Holders of the Sword
 7. Harsh Awakening
 8. It Has Become
 9. Zenith
 10. Under A Dead Sun
 11. Outro

Line-up:

 • Ted O’Neill – Gitaar
 • Nick Vasallo – Bas, Gitaar, Zang
 • Beniko Orum – Bas
 • Luis Martinez – Drums

Links: