Nox Formulae – The Hidden Paths to Black Ecstasy

Dark Descent Records is één van mijn favoriete labels geworden en de laatste jaren ook een hofleverancier voor platen die in de eindejaarslijst terecht komen. Nox Formulae is één van de nieuwe bands op hun menukaart. Een Griekse blackmetalband met drie “zangers”. Dit is de eerste plaat van Nox Formulae.

Black metal met een ceremonieel en magisch karakter is het, dus wie op zoek is naar rechttoe rechtaan black, die is er meteen aan voor de moeite. The Hidden Paths to Black Ecstasy is zowel evil als heavy, alsook nog onheilspellend. En de heren menen het:

Nox Formulae is an emanation of the well of N.O.X, the darkest aspect of the Draconian /Typhonian Principle which applies to the mystical Black Magical Formula of XONOX.

Deze esoterische clan wil niets liever dan Luciferiaanse heerschappij die vertrekt vanuit het onderbewustzijn en gebruikt daarvoor een hypnotiserende mix van heavy, doom en black, met ritueel gebrachte “spoken words” en bestial screams. Overtuigend grimmig en zogenaamd occult, door de beladen, verduisterde atmosfeer. Zoveel is zeker. Feit is wel dat je er open voor moet staan of “gepakt” moet worden, en dat laatste is bij mij niet helemaal het geval. Het is me net iets te theatraal en niet sectair genoeg. Misschien is dat bij jou anders.

Label:600938

Dark Descent Records, 2016

Tracklisting:

 1. NOXON
 2. The Shadow Smoke
 3. Nahemoth Death Plane
 4. Voudon Lwa Legba
 5. The Dark Brother
 6. Yezidic NOX Formula
 7. O.D. Dominion
 8. Hidden Clan NXN – Pt 1: Eleven Rays of Sorat, Pt 2: Black Magic Assault
 9. XONOX

Line-up:

 • Mezkal – Drums
 • Wolfsbane 1.1 – Gitaar, Bas, Keel
 • Kurgasiaz – Keel
 • Nightshade – Keel
 • Monkshood 333 – Keel

Links:

Score: 73/100