Nonsun – Sun Blind Me

Nonsun – Sun Blind Me
Breathe Plastic Records, 2013

De Oekraïners van Nonsun hebben na de EP Good Old Evil onderdak gevonden, voor een fysieke release van hun nieuwste werk (ook een EP) Sun Blind Me, bij Breathe Plastic Records. De vorige EP is hier in goede aarde gevallen en ik ben dan ook zeer benieuwd naar dit nieuwe werk.

Als we even snel de tracklist erbij pakken zien we echter twee nummers terug komen die ook op Good Old Evil stonden, namelijk Rain Have Mercy en Forgotten Is What Never Was. Dit zijn de twee nummers die, naast de sludgy riffs in een noise jasje, de sterkste postrock-vibe hebben, en zijn beide uitstekend tracks. Echter zijn beide nummers op dit nieuwe werkje precies gelijk gebleven. Deze worden opgevolgd door het tweeluik Alphomega dat compleet uit noise bestaat. Wel het soort noise dat ervoor zorgt dat de vrolijkheid langzaam wegebt en je het gevoel geeft dat je rond Tsjernobyl bent blijven hangen.

Over het geheel genomen pakt deze combinatie van nummers wat beter uit dan op de vorige EP omdat de delen muzikaal beter op elkaar aansluiten. Hier is duidelijk meer de richting van sludge/noise met hier en daar een postrock-feel gekozen. Liefhebbers van deze richting raad ik zeker aan dit te downloaden via Drowning.cc aangezien de tape-editie (50 stuks) op het moment van dit schrijven al uitverkocht is.

Nonsun 200
Tracklisting :

  1. Rain Have Mercy
  2. Forgotten Is What Never Was
  3. Alphomega (Part I Sunlit Darkness)
  4. Alphomega (Part II Upward Blindness)

Line-up:

  • Bohdan Goatooth – Gitaar, Bas, Vocalen, Keyboard
  • Andrij Alpha – Drum

Links: