Nonsun – Good Old Evil

Nonsun – Good Old Evil
Eigen Beheer, 2012

Dit moet echt maar het allerlaatste uit 2012 zijn, maar deze heren verdienen wel even dat beetje aandacht. Dit Oekraïense duo komt hier met een eerste demo met daarop vier nummers goed voor bijna vijftig minuten aan muziek. De boodschap is niet vrolijk.

Helaas zijn de teksten bijgevoegd en is daar weinig touw aan vast te knopen, dus gelijk een tip voor de volgende keer, niet meer doen of in de eigen taal. De zanger is namelijk toch niet te verstaan en dat houdt wat meer magie in stand. Na deze korte opmerking tussendoor de muziek maar de kans geven. Duistere en donkere noise/doom/sludge komt traag en haatvol voorbij gerold. Soms valt de muziek bijna stil voor deze weer op gang geslagen wordt. De bas ronkt het geheel bij elkaar en naast trage riffs komen er soms verrassend frisse leads voorbij. Zoals al eerder gezegd is de zang slecht te verstaan en klinkt deze grunt prima, met een heerlijke diepe reutel erin. Bij het tweede nummer veranderen ze helemaal van richting en gaan ze na een kleine twee minuten noise opeens de postmetalrichting in waarbij zelfs cleane zang om de hoek komt kijken. Gelukkig wordt de balans hierna weer hersteld met bijna zeven minuten noise voor het laatste nummer in stijl afsluit. Met een gemiddelde speelduur van twaalf minuten per nummer trappen ze wel in enkele vallen, ze weten de aandacht er namelijk niet altijd de gehele speelduur bij te houden. Dit komt ook doordat de afwisseling van noise naar een nieuwe riff soms te veel afwijkt van het achterliggende thema van het nummer waardoor het te vaak losse ideeën zijn.

Toch vind ik de demo een aangename kennismaking en laten de heren wel horen dat ze over veel goede ideeën beschikken. Hopelijk gieten ze dit op het eerste album in een beter jasje en dan ben ik erg benieuwd hoe ver deze band het gaat schoppen.

Nonsun
Tracklisting:

  1. Jesus’ Age
  2. Rain Have Mercy
  3. Message Of Nihil Carried By The Waves Of The Big Bang
  4. Forgotten Is What Never Was

Line-up:

  • Bohdan Goatooth – Guitars, Bass, Vocals, Keys
  • Andrij Alpha – Drums

Links: