Noctem – The Black Consecration

Wat een vette schijf! Wat leveren deze Spaanse hellehonden hier af aan mijn voordeur! Ik maak het niet vaak mee dat een plaat van een voor mij onbekende band zo inslaat, alleen de voordeur staat nog recht. De rest is volledig weggeblazen en herleid tot stof en as. Noctem is hiervoor verantwoordelijk en dit met hun vijfde full length. Het Spaanse Art Gates Records, met onder andere het Belgische Elusion in hun rangen, heeft besloten dit allesvernietigende werkje op deze duistere aardkloot los te laten en dit om alle nitwits en randdebielen voor eens en voor altijd weg te vagen!

Dit duivelse viertal vuurt de ene na de andere salvo af. Op typische Dark Funeral, Marduk – wijze komen de blackmetalkogels je rond je oren gevlogen. Drummer Voor is een pantserdivisie op zichzelf, hij rijdt en pletwalst alles vakkundig plat. Hij vuurt raketten, kogels en ik weet niet wat er nog allemaal aan een tank hangt tegenwoordig, met uiterste precisie af. Alles en iedereen gaat naar de fillistijnen. Exo en Varu, respectievelijk verantwoordelijk voor gitaar en bas, zijn de infanteristen. Hun agressieve thema’s, vaak ook met melodische ondertoon, snijden als een bajonet door vers mensenvlees, tot op het bot misschien zelfs erdoor. Oppercommandant Beleth voert zijn troepen aan met kennis en kunde, met sturende commando’s onder de vorm van gortige keelreutels. Het ene nummer is nog niet verwerkt of het andere word je alweer zonder aankondiging vakkundig langs je strot binnen geramd alsof je op een marteltafel vastgebonden ligt en alleen maar kan ontvangen en kan reageren met een angstige, starende blik.

Als luistertips weerhoud ik zeker het openings- en titelnummer The Black Consecration, maar ook Let That Is Dead Sleep Forever is een aanrader. Dit alles omwille van een wat groovende, jazzy aanvoelende leadlijn in het midden van het nummer die lekker overgaat naar een messcherpe melodische riff.

Dient er nog ergens een tuin omgeploegd te worden? Of heb je vervelende buren en wens je hen de andere kant van de aarde toe? Ik zou eens naar Spanje bellen, deze heren fixen het voor je.

Score:

85/100

Label:

Art Gates Records, 2019

Tracklisting:

 1. The Black Consecration
 2. Sulphur
 3. Uprising Of The Impenitents
 4. Coven
 5. All That Now Belongs To The Earth
 6. Let That Is Dead Sleep Forever
 7. Court Of The Dying Flesh
 8. Dichotomy Of Malignancy

Line-up:

 • Exo – gitaar
 • Beleth – zang
 • Varu – bas
 • Voor – drum

Links: