Nigredo – Flesh Torn (Spirit Pierced)

Black metal en Griekenland blijkt meer dan eens een gouden combinatie. Ook Nigredo komt uit dit door de Euro getergde land en maakt een vorm van oude black metal met wat death-en thrash randjes welke af en toe tegen punk aanschuren. Bestaande uit (ex-)leden van Ravencult, Dephosphorus en Embrace Of Thorns. Een gouden combinatie op papier.

Op muzikaal gebied ook trouwens. De twee heren geven hem behoorlijk van jetje wat het tempo aangaat. Ingenieus en technisch wordt het trouwens nergens maar daarmee kleurt dit duo prima binnen de lijntjes. De riffs zijn eveneens niet al te technisch maar dat komt de bruutheid dan weer ten goede.

En daarmee komen we bij de belangrijkste troef van Nigredo: de vocalen. Lekker rauw, eigenzinnig en authentiek. Bovendien klinkt het bij tijd en wijle heerlijk desolaat en daarmee dragen de vocalen bij aan de sfeer op  Flesh Torn (Spirit Pierced). Het levert een venijnig album op wat eerste adept blackies aan gaat spreken. Nigredo (een term uit de alchemie welke staat voor zwartheid en verrotting) debuteert hiermee op uitstekende wijze.

Score:

76/100

Label:

Transcending Obscurity Records, 2018

Tracklisting:

  1. Ten Repellent Antiforces
  2. Necrolatry
  3. Choronzon Possession
  4. Mental Glimpses At Cosmic Horrors
  5. Saturnian Death Cult
  6. Sons Of Worthlessness
  7. Towards The Monolith
  8. Raging Tide Of Time

Line-up:

  • A. – Vocalen, gitaar, basgitaar
  • Maelstrom – Drums

Links: